NOĆI ARHITEKTURE 2020
 • 2020-03-03
 • NA11 – Dok čekamo Noći arhitekture koji se održavaju u četvrtak u kinu Meeting point u 20h, donosimo Vam isječak filma „Kere: An architect between“ koji ćemo imati priliku gledati, a koji je režiran od strane našeg specijalnog gosta Daniela Schwartza. Daniel i kurator ovogodišnjih Dana arhitekture Francesco Degl'innocenti će Vam predstaviti i diskutovati o temi DA2020: Default by default. Na linku ispod možete pogledati trailer filma, te nemamo sumnje da će ove Noći arhitekture biti fantastične! Vidimo se u četvrtak!

   

  Link: https://www.danielschwartz.co/francis-kere-an-architect-between

   

  Rad Francisa Kéréa prednjači u smjeni paradigme u arhitekturi. Globalno se ljudi obraćaju dizajnerima za rješavanje nerješivih problema od siromaštva do klimatskih promjena. Kéré to želi učiniti koristeći kombinaciju tehnologija i visokog dizajna i radeći u partnerstvu sa zajednicama za koje gradi. Ovaj film dokumentira Kéréu njegovu rastuću karijeru, u akciji između rodne Burkine Faso i Njemačke, gdje pokušava izgraditi predstavnički centar za sirijske izbjeglice.

   

  Karte se i dalje mogu rezervisati na rezervacija@daniarhitekture.ba.

   

  Sve dodatne informacije možete dobiti na Facebook stranici Dana arhitekture, kao i na web stranici www.daniarhitekture.ba.

   

   

   

  Podijeli

  Iz arhive