MIES VAN DER ROHE AWARD 2019
 • 2018-11-19
 • Nakon objavljene vijesti o nominaciji hotela MGallery u Tarčinu, čiji projekat potpisuju ahA+knAp & SAAHA, stiže još jedna lijepa vijest iz Fondacije Mies van der Rohe.

  Studio nonstop sa projektom Upravne zgrade Kakanj Cement, sa kojom je osvojio nagradu Grand Prix na ovogodišnjoj selektivnoj izložbi Collegium Artisticum – Arhitektura 2018, zvanično je nominovan za nagradu Evropske unije za savremenu arhitekturu Mies van der Rohe Award 2019.

  Ovom prilikom, želimo istaći da je zvanični nominator za Bosnu i Hercegovinu, izabran od strane Fondacije Mies van der Rohe, upravo Asocijacija arhitekata u BiH. Cilj nam je da svake dvije godine, koliko često se biraju najbolji projekti u Evropi, nominujemo najbolje realizacije naših članova. Ovogodišnje nominacije su zasnovane na pobjednicima sa godišnje selektivne izložbe Collegium Artisticum.

  Nagrada Mies van der Rohe se dodjeljuje svake druge godine za realizovane projekte i važi za jednu od najznačajnijih arhitektonskih nagrada u Evropi. Krajem januara 2019.godine lista nominovanih će biti sužena na 40 projekata, a dobitnik nagrade će biti proglašen u aprilu.

  Čestitamo Studiu nonstop i držimo fige u daljim krugovima takmičenja!

  Podijeli

  Iz arhive