Međunarodno takmičenje za arhitekte „Bringing light to life“
 • 2018-09-24
 • “Bringing Light to Life” je godišnje takmičenje arhitekata u kojem se pokazuje mogućnost primjene krovnih prozora na objektima. Svoje projekte možete prijaviti u jednoj od dvije zadane kategorije:

  – Porodične kuće
  – Stambeni i javni objekti

  Pojekti koji u kategorijama osvoje prvo mjesto bit će nagrađeni novčanim nagradama u iznosu od 500 Eura, dok će generalni pobjednik, neovisno o kategoriji, biti nagrađen sa novčanom nagradom u iznosu od 2000 Eura i kartu za učešće na osmodnevnom simpoziju – Sypmposium Paris 2019. Svi nagrađeni radovi dobit će repliku svoda Panteona u Rimu, koja je specijalno izrađena za ovo takmičenje.

  Na takmičenje se mogu prijaviti isključivo stvarni projekti, konceptualni projekti neće biti uzeti u razmatranje. Projekte mogu prijaviti arrhitekte ili dizajneri enterijera, a broj prijavljenih projekata od strane jednog učesnika nije ograničen.

  Prilozi koje je potrebno predati žiriju na uvid su tlocrti, presjeci, fasade i tekstualni opis, a učesnici mogu predati i 3D vizualizacije, detalje, fotografije i sve dodatne informacije za koje smatraju da su relevantni za sam projekat.

  Projekti koji se prijavljuju moraju biti iz 2017. i 2018. godine. Projekti mogu biti oni koji su još u fazi projektovanja, odnosno na idejnom nivou kao i realizovani objekti.

  Zemlje učesnice su Albanija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Rumunija i Srbija.

  RASPORED TAKMIČENJA 2018

  Početak prijava: 22. Mart 2018
  Kraj prijava: 10. Decembar 2018 / 23:59:59
  Zasjedanje komisije: Januar 2019
  Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada: Februar 2019

  Za više informacija posjetite web stranicu takmičenja ili kontaktirajte VELUX Bosna i Hercegovina

  Podijeli

  Iz arhive