MEĐUNARODNO TAKMIČENJE ZA ARHITEKTE „BRINGING LIGHT TO LIFE“
 • 2019-12-07
 • GODIŠNJE TAKMIČENJE „BRINGING LIGHT TO LIFE“

  Posljednji poziv!

  Velux je i ove godine organizirao takmičenje “Bringing Light to Life”, na kojem arhitekti i dizajneri enterijera imaju priliku prijaviti svoje projekte planirane ili realizirane u 2018. i 2019. godini, a koji su pokazali mogućnost primjene Velux krovnih prozora unutar svog projekta. Svoje projekte kandidati mogu još samo četiri dana prijaviti u jednoj od dvije zadane kategorije:

  – Porodične kuće
  – Stambeni i javni objekti

  Projekti koji u zasebnim kategorijama osvoje prvo mjesto bit će nagrađeni novčanim nagradama u iznosu od 500 eura, dok će generalni pobjednik, neovisno o kategoriji, biti nagrađen sa novčanom nagradom u iznosu od 2500 eura, te kartom za učešće na osmodnevnom simpoziju – Symposium Paris 2019. Svi nagrađeni radovi dobit će repliku svoda Panteona u Rimu, koja je specijalno izrađena za ovo takmičenje.

  Na takmičenje se mogu prijaviti isključivo stvarni projekti, konceptualni projekti neće biti uzeti u razmatranje, a broj prijavljenih projekata od strane jednog učesnika nije ograničen.

  Prilozi koje je potrebno predati žiriju na uvid su tlocrti, presjeci, fasade i tekstualni opis, a učesnici mogu predati i 3D vizualizacije, detalje, fotografije i sve dodatne informacije za koje smatraju da su relevantni za sam projekat.

  Zemlje iz kojih se mogu prijaviti projekti su Albanija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Rumunija i Srbija.

  Kraj prijava: 10. Decembar 2019 / 23:59:59
  Zasjedanje komisije: Januar 2020
  Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada: Februar 2020

  Ove godine članovi žirija su Ivo Petrov (Bugarska), Serban Tiganas (Rumunija), Martin Panovski (Sjeverna Makedonija), Vladimir Lovrić (Srbija), Filip Aleksić (Crna Gora), Kerem Erdinoglu (Turska), ModelArt Arhitekti (Srbija), te Vedina Babahmetović (Bosna i Hercegovina).

  Za više informacija posjetite web stranicu takmičenja ili kontaktirajte VELUX Bosna i Hercegovina

  Podijeli

  Iz arhive