MEĐUNARODNA VIRTUELNA KONFERENCIJA O ARHITEKTURI I URBANIZMU ZA STUDENTE DOKTORSKOG STUDIJA
 • 2020-06-10
 • Iako se svijet polako vraća u poznatu kolotečinu nakon više od dva mjeseca izoliranosti, još uvijek imamo mogućnost neke događaje posjetiti preko interneta iz sigurnosti vlastitog doma. Arhitektonski fakultet Tehničkog univerziteta u Brnu organizira  devetu po redu, a prvu online, konferenciju za studente doktorskog studija 4. novembra 2020. godine pod naslovom: Savremena istraživanja unatoč krizi. Ovogodišnja, deveta godišnja konferencija, nadovezuje se na prethodne konferencije održane u Pragu 2011., 2014. i 2017. godine, u Bratislavi 2012. i 2015. godine, te u Brnu 2013., 2016. i 2019. godine.

  Odabrani studenti će dobiti priliku da tijekom jednog dana trajanja konferencije predstave rezultate svog istraživanja usredotočenog na tematski opseg konferencije u dva područja: arhitektura i urbanizam.

  Zainteresirani studenti doktorskog studija bilo kojeg fakulteta i univerziteta na svijetu imaju još nekoliko dana, tačnije do 14. juna 2020., da pošalju apstrakt i prijedlog teme istraživanja kako bi im se ona odobrila, i osiguralo prisustvo na konferenciji u novembru. U slučaju odobrenja teme, studenti imaju još nešto više od dva mjeseca, do 7. septembra, da pošalju gotov istraživački rad zajedno s posterima i recenzijom stručnjaka ili profesora na doktorskom studiju, a na samoj konferenciji bit će pozvani da u formi kratke elektronske prezentacije predstave rezultate svog istraživanja.

  Istraživački radovi koji budu odabrani za prezentaciju i diskusiju na dan konferencije, također će biti objavljeni u publikaciji „Book of Proceedings“ i uvršteni na Google Scholar platformu.

  Ovo je odlična prilika da studenti usredotočeni u svojim istraživanjima na aktuelne teme koje nas zaokupljaju otkriju međunarodnoj zajednici stručnjaka svoja razmišljanja i prodiskutiraju o njima u poticajnom akademskom, iako virtuelnom, okruženju. Više o uslovima prijave, ključnim datumima, i zahtjevima žirija možete pročitati ovdje.

  Podijeli

  Iz arhive