KURS: Back to school AK6+
 • 2020-10-09
 • Asocijacija arhitekata u BiH još jednom organizuje obuku pod nazivom „Back to school: AK6+“ namjenjenu studentima Arhitektonskog fakulteta. Ovu obuku vodit će arhitekt Feđa Hadžibegović.

  Cilj ove obuke jeste da upotpuni i proširi znanje iz oblasti konstrukcija, gdje će studenti slušati predavanja predavača te predstavnika iz industrije. Bazira se na rješavanju konkretnih problema – studenti su obavezni primjenjivati tematike sa predavanja na projektima na kojima trenutno rade na fakultetu, dolaziti sa konkretnim problemima ili ako to nije slučaj javiti unaprijed kako bi mogli raditi na pripremljenom testnom projektu. Glavni i osnovni oblik i cilj ove obuke jeste – učenje kroz rješavanje praktičnih problema. Samim time, studenti će upotpuniti i proširiti formalno znanje sa znanjem iz prakse te imati priliku da uz pomoć na svojim projektima prošire znanje iz oblasti konstrukcije. Kroz obuku bit će obrađene tematske cjeline od Temelja do Krova.

  Cijena obuke je 50 KM, a ciljna skupina su studenti Master studija, s tim da se mogu prijaviti i studenti 3. godine Arhitektonskog fakulteta ukoliko imaju konkretan projekat ili problem na kojem žele da rade. Broj mjesta je ograničen na 20 radi kvaliteta same nastave i zbog epidemioloških mjera, te vas molimo da se prijavite preko aplikacionog obrasca na ovom
  linku. 

  Obuka će se održavati u prostoru AABH HUB-a, s tim da će se poštovati sve epidemiološke mjere dezinfekcije i potrebnog razmaka među polaznicima.

  Kurs počinje 28.10.2020. a održavat će se svake srijede s početkom u 18:00 u prostorijama Asocijacije arhitekata u BiH, Alipašina 2.

   

  Partneri AABH u organizaciji ove obuke su kompanije: Sika BHVelux, Conty plus, Terrasit i ACO Grupa.

  Sika BH (Sika AG) je specijalizirana švicarska kompanija za proizvodnju građevinske hemije, te vodeća u razvoju i proizvodnji sistema i proizvoda za lijepljenje, brtvljenje, prigušenje, statička ojačanja i zaštitu u građevinskom sektoru i industriji.

  Conty plus snabdijeva tržište pločastim materijalima, okovima, drvnom građom, podovima i dodatnom opremom namijenjenim proizvodnji namještaja, opremanjem objekata različitih namjena i uređenju interijera.

  Velux Bosna i Hercegovina d.o.o. se bavi prodajom i marketingom VELUX krovnih prozora, sjenila, prozora za ravni krov s kupolom i svjetlosnih tunela. Više od 70 godina VELUX grupa stvara bolje uvjete stanovanja za ljude širom svijeta – korištenje dnevnog svjetla i svježeg zraka.

  Terrasit je vodeći ponuđač proizvodnog programa toplinskih izolacija, podnog grijanja i ambalaže na tržištima srednje i jugoistočne Evrope za ciljne grupe trgovačkih kuća, građevinskih kompanija, završnih radova u graditeljstvu (krovopokrivači, fasaderi, podopolagači, izvođači mašinskih radova i industrije).

  ACO Grupa jedan je od lidera na svjetskom tržištu po proizvodnji sistema za površinsku odvodnju. Klimatske promjene dovode nas oči u oči sa brojnim izazovima kako bi ponudili kvalitetna i inovativna rješenja kao odgovor na dolazeće ekološke promjene. Svojim integrisanim pristupom, ACO se zalaže za profesionalnu odvodnju, ekonomično prečišćavanje, te kontrolisano ispuštanje i ponovnu upotrebu vode.

   

  Podijeli

  Iz arhive