KotorAPSS
 • 2017-07-21
 • ©KotorAPSS

  ©KotorAPSS

  Kotor APSS poziva sve zainteresirane da posjete predavanje, te izložbu i prezentaciju radova sa radionice. Više o ovoj platformi i radionici smo pisali ovdje, a fotografije sa radionice pogledajte ovdje. Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini je partner Kotor APSS-a.

  U petak, 21.jula na Trgu od zatvora, James Taylor-Foster i Anastasios Tellios će održati predavanja sa osvrtom na temu “Privremeno”.

  James Taylor-Foster je pisac, kustos i arhitekta. Glavni je urednik Archdaily-a za Evropu, najposjećenije svjetske arhitektonske platforme. Radi i kao urednik za LOBBY Magazine (The Bartlett, UCL). Dok je umalo bio kustos britanskog paviljona, bio je ko-kustos nordijskog paviljona zajedno sa Davidom Basultom (In Therapy) na 15. Bijenalu arhitekture u Veneciji. Radi za Monocle 24 radio i gostujući je kritičar na Univerzitetu u Kembridžu, Bartletu, AA (Ujedinjeno Kraljevstvo), IUAV (Italija), TU Delft, Berlage (Holandija). Piše za brojne magazine i dnevnike o arhitekturi, kulturi, gradovima i tehnilogiji.

  Anastasios Tellios je predavač na AUTh u Solunu. Kroz svoj rad u akademiji i praksi bavi se ispitivanjima naprednog dizajna u arhitekturi i urbanizmu.

  ©KotorAPSS

  ©KotorAPSS

  U subotu, 22.jula održat će se otvaranje izložbe i prezentacija radova na Trgu od zatvora.

  Tema šestog KotorAPSS-a je Temporary/Privremeno u arhitekturi, a polaznici ljetnje škole arhitekture u Starom zatvoru su 26 studenata iz 16 zemalja. U toku sedmodnevne radionice studenti su pod mentorstvom Numen/For Use napravili instalacije od kanapa izrađenih u Tivtu, u fabrici UNA koja se bavi proizvodnjom opreme za more. Uz UNU, glavni sponzori šestog KotorAPSS-a su KNAUF i ACO Grupa, DVARP a program se realizuje i uz podršku Opštine Kotor.

  Cilj APSS instalacija je testiranje mogućnosti oblikovanja i oživljavanja javnih prostora dok se istovremeno bavimo materijalom, njegovim svojstvima i mogućnostima. Kroz ovaj eksperiment, KotorAPSS želi da inicira interakciju i prikaže drugo lice nekorišćenih i zapuštenih prostora u našim gradovima.

  Instalacije će biti otvorene za posjetioce u periodu od 45 dana nakon dana otvaranja.

  ©KotorAPSS

  ©KotorAPSS

  Datum objavljivanja: 21.07.2017.

  Podijeli

  Iz arhive