Konzervacije modernih materijala: BETON
 • 2019-09-27
 • Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica zajedno s Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine vas poziva na jednodnevni stručni seminar na temu Konzervacija modernih materijala: BETON.

  Kada je nastao i kako se koristio beton? Na kakve zadatke je beton odgovorio, a sa kakvim izazovima se i danas nosi? Kako pristupamo zaštiti i obnovi betona u graditeljskom naslijeđu? Koji su dobri, a koji loši primjeri iz prakse rada sa betonom?

  Odgovore na ova i mnoga druga pitanja u vezi tretmana betona u graditeljskom naslijeđu možete saznati u u utorak, 01. oktobra 2019. godine od 10:00 -15:00 u zgradi Historijskog muzeja BiH.

  Predavač na treningu će biti Dr David Farrel, stručnjak iz prakse sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa betonom i ko-autor priručnika „Praktična konzervacija u graditeljstvu: beton“ iz edicije stručnih priručnika koju je izdao English Heritage u Velikoj Britaniji. Gospodin Farell je doktorirao iz oblasti korozijskog inžinjerstva. Bio je direktor Odjela za inspekciju i nadzor u Industrijskom centru za zaštitu od korozije. Trenutno je generalni direktor firme Rowan Technologies Ltd, koja je konsultant na projektima za English Heritage. Radio je na brojnim istraživačko-razvojnim projektima na armiranim i masivnim betonskim konstrukcijama graditeljskog naslijeđa.

  Ulaz je slobodan. Svoje prisustvo potvrdite na e-mail bih@chwb.org ili popunite online formular https://forms.gle/nkLhqYxUv1szSXjR7

  Seminar se organizuje u sklopu projekta “Studija izrade plana konzervacije i restauracije zgrade Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine” podržan od strane Getty fondacije kroz program “Keeping It Modern”.

  Podijeli

  Iz arhive