KONKURS: Interio 2020
 • 2019-12-30
 • Make Interio great again

  Znate da smo mi uvijek iskreni. Iako se osjeti pomak u razvoju, sajmovi su nam postali malo dosadnjikavi u zadnje vrijeme. A ustvari, uopće ne bi trebalo biti tako. U BiH trenutno rade najbolji dizajneri namještaja i neki od najboljih enterijerista ako ne u svijetu, onda, reći ćemo, barem u regiji. Naravno, tradicionalno idealistički, na poziv KSC Skenderija, AABiH se glavačke bacila u projekat oživljavanja sajma Interio sa željom da se od njega napravi ono što svi zaista i zaslužujemo. Respektabilan i zanimljiv sajam.

  U tom duhu vas obavještavamo da Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini u saradnji sa KSC Skenderija organizuje konkurs za potrebe sajma namještaja Interio. Nešto zanimljivo, šareno i kreativno vas čeka u martu na sajmu!

  Pozivamo sve arhitekte i dizajnere da nam pokažu svoja umijeća kroz ove male zadatke. U sklopu konkursa zadajemo dva zadatka, za svakoga po nešto:

  1 – Rješenje za enterijer dnevnog boravka sa trpezarijom i kuhinjom

  2 – Produkt dizajn – Dizajn namještaja

  Šta je ljepše za arhitektu ili dizajnera od same realizacije ideje? 😊 Zato smo sa kolegama iz KSC Skenderija dogovorili da konkurs bude u duhu kreativnosti i produktivnosti, pa ćemo tako nagrađene radove i realizirati. Prvonagrađeni rad enterijerskog rješenja će biti “izgrađen” i prikazan unutar sajma, a nekoliko nagrađenih radova iz oblasti dizajna namještaja će biti napravljeni i izloženi na sajmu!

  Jedini uvjet je da radovi budu

  1 – izvedivi I

  2 – da nisu dosadni.

  Šta hoćemo? Sve osim “običnog”. Hoćemo vrhunski enterijer kakav bi napravili Studio Sova ili Zec ili Gepek ali hoćemo i da se igrate s klišeima, dekonstruirajte ideju dnevnog boravka, hoćemo novi set za tv seriju koju bi režirao David Lynch, hoćemo bosanski Blade Runner enterijer, konceptualnu umjetnost, trash – dnevni boravak u motel Gajić stilu, bilo šta osim klasičnog trosjeda i dvosjeda sa televizorom.

  Uz to dodali smo još nekoliko nagrada 😊

  Nagrade za Rješenje za enterijer dnevnog boravka sa trpezarijom i kuhinjom

  1. novčana nagrada od 300 KM + učešće na kursu “Specijalistička obuka za dizajn enterijera” u vrijednosti od 650KM
  2. novčana nagrada od 200 KM + godišnja članarina za AABiH (100,00 KM)
  3. novčana nagrada od 100 KM + knjiga Restart

  Nagrade za Produkt dizajn – Dizajn namjestaja:

  1. novčana nagrada od 300 KM + učešće na kursu “Specijalistička obuka za dizajn enterijera” u vrijednosti od 650KM
  2. novčana nagrada od 200 KM + godišnja članarina za AABiH (100,00 KM)
  3. novčana nagrada od 100 KM + knjiga Restart

  Za tri nagrađena rada + jos 2 rješenja će u saradnji sa firmama koje učestvuju na sajmu biti napravljeni prototipi, te će u sklopu toga učesnici imati priliku imati mini obuku vezanu za pravljenje radioničkih nacrta i pripreme za proizvodnju.

  Uz to, svi radovi koji prođu selekciju će biti predstavljeni na štandu AABiH unutar sajma Interio, kroz plakate i prezentacije učesnika. O tome će uskoro biti više vijesti.

  Vaše radove će pregledati i ocijeniti žiri koji čine Vedad Islambegović, Maja Nurkić i Armin Mešić, arhitekti sa velikim iskustvom i znanjem u polju enterijera i dizajna namještaja.

  Prijave možete izvršiti slanjem maila na press@aabh.ba, nakon čega ćete dobiti osnovne upute i podloge za rad.

  Radove možete poslati do 31.01.2020. na press@aabh.ba. Rezultati konkursa će biti objavljeni 15.02.2020., nakon čega kreće akcija realiziranja vaših ideja, čemu se najviše radujemo. A mnogo se i radujemo se vašim prijavama u novoj godini!

   

  Podijeli

  Iz arhive