KONFERENCIJA: Urbano planiranje i regionalni razvoj
 • 2018-08-16
 • Udruženje konsultanata inžinjera u BiH, zajedno sa IPSA Institutom, Sarajevo, te Asocijacijom arhitekata u BiH organizuje Prvu konferenciju o urbanom planiranju i regionalnom razvoju, a koja će se održati od 18-19.10.2018.godine u Sarajevu.

  Ovaj događaj međunarodnog karakteraće poslužiti kao inovativna platforma za razmjenu znanja i ideja između sudionika, donosioca odluka i vodećih stručnjaka u regiji i inozemstvu, a u domenu prostornog i urbanog planiranja i srodnih disciplina.

  U regiji u kojoj je izražen trend smanjenja broja stanovnika, još uvijek su zapravo gradovi ti koji privlače ljude, uglavnom zbog “veće kvalitete života”. Korisnici pod tim najčešće podrazumijevaju osiguranje „mobilnosti i dostupnosti“ u njihovom svakodnevnom životu, što zapravo predstavlja prioritetni zadatak planerima i donosiocima odluka: stvaranje urbanog modela razvoja koji će omogućiti međusobno povezivanje i dostupnost postojećih i novih gradskih razvojnih rješenja i nadogradnja postojećih potencijala za potrebe mobilnosti.

  Prepoznajući ovu temu kao prioritetnu, tokom dva zanimljiva dana, kroz vrlo interesantne diskusije i međunarodne predavače, čut ćemo više o novim pristupima u strateškom planiranju urbane infrastrukture. Također, zainteresirani sudionici će imati priliku izložiti i prezentirati vlastite radove / plakate koji odgovaraju na postavljena pitanja i teme, što će doprinjeti otvaranju dijaloga između svih uključenih. Bit će omogućeno i učešće u organiziranoj radionici, čiji će rezultati i rješenja biti prikazani tokom službenog programa Konferencije.

  Više informacija možete preuzeti ovdje. Informacije na engleskom jeziku možete pročiati ovdje.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.

  Podijeli

  Iz arhive