KONFERENCIJA: URBANO PLANIRANJE I REGIONALNI RAZVOJ
  • 2018-10-16
  • Udruženje konsultanata inžinjera u BiH, zajedno sa IPSA Institutom, Sarajevo, te Asocijacijom arhitekata u BiH organizuje Prvu konferenciju o urbanom planiranju i regionalnom razvoju, a koja će se održati od 18-19.10.2018.godine u Sarajevu u hotelu Holiday Inn.

    Ovaj događaj međunarodnog karaktera će poslužiti kao inovativna platforma za razmjenu znanja i ideja između sudionika, donosioca odluka i vodećih stručnjaka u regiji i inozemstvu, a u domenu prostornog i urbanog planiranja i srodnih disciplina.

    Prepoznajući ovu temu kao prioritetnu, tokom dva zanimljiva dana, kroz vrlo interesantne diskusije i međunarodne predavače, čut ćemo više o novim pristupima u strateškom planiranju urbane infrastrukture. Također, zainteresirani sudionici će imati priliku izložiti i prezentirati vlastite radove / plakate koji odgovaraju na postavljena pitanja i teme, što će doprinjeti otvaranju dijaloga između svih uključenih. Bit će omogućeno i učešće u organiziranoj radionici, čiji će rezultati i rješenja biti prikazani tokom službenog programa Konferencije.

    Podijeli

    Iz arhive