KONFERENCIJA ARHITEKTONSKE PUSTOLOVINE – NOVA MJESTA I INVESTICIJE U ROVINJU
 • 2019-10-10
 • Druga po redu Konferencija namijenjena arhitektima i dizajnerima interijera o održivoj gradnji i uređenju hotelskih i drugih turističkih objekata održava se u Rovinju 17. i 18. oktobra 2019. godine. U dva dana Konferencije, sudionici će imati priliku upoznati svjetski poznate arhitekte i stručnjake koji će im prenijeti svoja iskustva i oduševljenje stvaranja novih prostora.

  U želji da promovira komunikaciju, suradnju, svijet bez granica i nesputano stvaranje, Organizator, Hrvatski interijeri – udruga hrvatskih proizvođača namještaja, dovodi autoritete koji se svi redom nalaze u Zlatnoj knjizi sto najvećih svjetskih arhitekata i dizajnera. Osim toga, renomirani predavači spremni podijeliti svoja iskustvena znanja sa slušateljima, potpuno su predani svojim poslovima i na najbolji mogući način svjedoče o onom o čemu govore: o trendovima koje se mora imati snage nametnuti, o hrabrosti i pronicljivosti.

  Konferencija se održava u okviru najvećeg sajma u regiji posvećenog uređenju turističkih objekata, Design District, koji okuplja više od stotinu renomiranih brandova iz područja namještaja i opreme za unutrašnje i vanjske prostore. Adresa održavanja je kultno mjesto stvoreno za posebna događanja: prostor stare tvornice u srcu Rovinja.

  Teme su vezane uz održivo građenje i opremanje turističkih objekata, nove materijale i oblike, a poseban je naglasak stavljen na projekte koje publika možda neće vidjeti uživo jer je svakodnevne obveze drže daleko od njih. Velika imena arhitekture i dizajna pravi su izazov za struku jerće imati prilike uživo čuti o hrabrim i neobičnim arhitektonskim poduhvatima koji izlaze iz okvira i prkose općepoznatim zakonima, obilježjima i izričajima. Cilj Konferencije je potaknuti drukčije razmišljanje u projektiranju. Posebno zanimljivo će biti poslušati trendove u investicijama, pregled regionalnih potencijala u kojima se kroz kratko vrijeme očekuje iznimno povećanje gradnje.

  U četvrtak predavat će Frans van Vuure (Nizozemska), Aurel Aebi (Švicarska), Sanja Kucan (Hrvatska) i Damir Novotny (Hrvatska). U petak nastavit ćemo s predavanjima Stefana Paiocchija (Zaha Hadid Architects). Claudia Silvestrina (Italija), i Carla Piemonta (Italija).

   

  Prijave za prisustvo konferenciji primaju se do 15. oktobra 2019.na ovom linku, a ovdje se mogu dobiti dodatni detalji o događaju.

  Podijeli

  Iz arhive