KITBASHED
 • 2019-03-13
 • Kitbashing – izraz je možda poznat maketarima i 3d modelerima a odnosi se na sastavljanje nečeg iz (obično) siromašnog izbora gotovih elemenata.

  Uz budžet i raspoloživu opremu dostojnu Grunfa (sve što smo našli a što nas je moglo smisleno predstaviti) u samo par dana smislili smo nastup na Interio sajmu gdje su nas organizatori velikodušno pozvali da uzmemo učešća bez naknade.  (Na čemu im se zahvaljujemo).

  A šta ćemo mi tamo? Pa pored činjenice da jako volimo besplatne stvari, enterijeri su, hm, dio arhitekture koju bi mi trebali promovirati. Takođe, u sklopu štanda čija površina nije baš zanemariva, mogli su se predstaviti i svi članovi AABiH što smo i objavili putem poziva koji i nije, da budemo iskreni, imao nekog velikog odziva. To nam govori da su dvije stvari potrebne arhitektima u BiH.

  1. Entuzijazam
  2. Instrukcije iz marketinga

  Ipak, mala ekipa sastavljena od AABiH, Lift/Dana arhitekture, OSA lamps&scale models, Filter arhitekture i Spatium – enterijeri i namještaj po mjeri, zajednički je uspjela sastaviti ovaj blago rečeno nepretenciozni izložbeni prostor kojim bi htjeli:

  1. Pomoći sajmu i oživjeti prostor Skenderije (vidi pod 1. entuzijazam)
  2. Blatantno se promovirati kod širih narodnih masa (vidi pod 2. marketing)

  Sve ovo ne bi uspjeli završiti bez studenata AFS – volontera koji će na štandu davati i besplatne savjete o uređenju enterijera.

  Pošto smo uglavnom radni ljudi i građani, štand otvaramo iza radnog vremena, u 18:00 kad ćemo imati i muzičku podršku.

  Dođite, nemojte gledati ko je zadnji bio.

  Podijeli

  Iz arhive