JAVNE RASPRAVE_01
 • 2017-07-17
 • Izvor: arrestedmotion.com

  Izvor: arrestedmotion.com

  U cilju informisanja, a nadasve, uključivanja javnosti u procese odlučivanja kada je riječ o uređenju prostora, što se u domaćoj praksi pokazalo kao zanemareno i zapostavljeno, AABiH otvara rubriku u kojoj će se najavljivati događaji takve tematike i to za područje cijele BiH.

  Stručna javnost, kao i javnost uopšte, trebaju zauzeti ravnopravno mjesto u zakonski omogućenom i utvrđenom redoslijedu odlučivanja i donošenja planskih dokumenata, ali i druge dokumentacije kojom se utiče na korištenje i uređenje prostora oko nas.

  Uključenost javnosti ne treba i ne smije prestati kod vlastitog interesa, primjerice za mogućnost gradnje na vlastitoj parceli ili preinakama zemljišta iz jedne namjene u drugu, već je vrijeme da se u bosanskohercegovačkom društvu počnu mijenjati stavovi prema zajedničkom korištenju i zajedničkoj dobrobiti u prostoru i onome što nam on treba i može ponuditi u podizanju kvaliteta življenja, ali prije svega i stavovi prema mogućnosti i potrebi djelovanja lokalne zajednice.

  Kao dobar primjer djelovanja na malom nivou, najavljujemo:

  Zbor građana Mjesnog područja Marijin dvor – Crni vrh“, 18.07.2017.godine, sa početkom u 18h u prostorijama MZ Marijin dvor – Crni vrh, u ulici Dolina br.7.

  Na dnevnom redu će se naći razmatranje inicijative građana mjesne zajednice o promjeni naziva „Park Hastahana“, te razmatranje inicijative građana mjesne zajednice o realizaciji projekta „Marijindvorsko dvorište“.

  Promjene u društvu počinju malim koracima. Zašto ne baš u nečijem dvorištu?

   

  Datum objavljivanja: 17.07.2017.

  Podijeli

  Iz arhive