IZLOŽBA U MOSTARU: COLLEGIUM ARTISTICUM 2023 – ARHITEKTURA
 • 2023-10-19
 • Asocijacija arhitekata u BiH i Udruženje FORA i ove godine u Mostar dovode tradicionalnu selektivnu izložbu najboljih arhitektonskih ostvarenja – Collegium Artisticum 2023 – Arhitektura.
  Izložba će biti otvorena u četvrtak, 26.10.2023. godine u Galeriji Katarine Kosača, sa početkom u 19:00 h. Uvodno predavanje će održati studio Ledić arhitektura u 18:30 h.
  Collegium Artisticum – arhitektura je najznačajnija, najstarija i jedina godišnja smotra arhitekture u BiH. Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova ovogodišnje izložbe Collegium artisticum 2023 – Arhitektura, koju su činili: Jurij Sadar (Sadar+Vuga), Kenan Vatrenjak i Dražen Juračić je od 42 pristigla rada iz cijele Bosne i Hercegovine, odabrala 21 rad koji će biti izložen na ovogodišnjoj izložbi Collegium artisticum.
  Ovom izložbom Asocijacija arhitekata u BiH teži da otvori širi dijalog o kvaliteti arhitektonske produkcije širom BiH, te podstakne sve profesionalce da sudjeluju u ovoj smotri arhitekture i podizanju kvaliteta izgrađenog prostora.
  Izložba u Mostaru ostaje otvorena do 04.11.2023. godine.
  Organizaciju izložbe u Mostaru je podržao Grad Mostar.

   

  Ovogodišnja izložba kao i internacionalni žiri omogućen je zahvaljujući sponzorima i prijateljima Asocijacije:

  Firma Feal – Feal je značajano ime na globalnom tržištu u proizvodnji i preradi aluminija. Proizvode koje nude tržištu su razne vrste aluminijskih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu i industriji. Feal svojim klijentima pruža kvalitetan proizvod prilagođen specifičnim potrebama klijenata u arhitekturi i industriji, od ideje do finalizacije proizvoda.

  Firma AluKönigStahl – AluKönigStahl je ponuđač visoko kvalitetnih aluminijskih, čeličnih i PVC sistema kao i komponenti za realizaciju savremene, energetski efikasne arhitekture te na taj način podupire gradnju održivih koncepata zgrada. Prodaja renomiranih marki zaslužna je za visoko kvalitetni asortiman, koji se stalno optimira i prilagođava arhitektonskim trendovima i građevinskim propisima.

  Firma Elgrad – Elgrad d.o.o. prisutan je na tržištu BiH od 2007. godine otvorenjem centra u Sarajevu, a od februara 2012. godine prisutni su i u Banja Luci. Elgrad je prva firma koja je na hrvatsko tržište uvela prodaju i konfekcioniranje pločastih materijala na osnovi iverice, te niz inovacija u tom segmentu trgovine. U svom asortimanu nude proizvode renomirane austrijske tvrtke Egger, čiji su vodeći regionalni distributer.

  Firma Wienerberger – Wienerberger vodeći svjetski dobavljač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja. Jedini je multinacionalni proizvođač glinenih blokova za zidove, fasadne opeke i glinenog crijepa, plastičnih i keramičkih cijevnih sistema, kao i betonskih i glinenih opločnika. Tondach glineni crijep, Porotherm glinena opeka, Semmelrock betonski opločnici, Pipelife rješenja za cjevovode – sve su to Wienerberger brendovi prisutni i na tržištu Bosne i Hercegovine.

  Profine – Sa svoja tri jaka brenda, profine ima tradiciju dugu više od 100 godina – oblikovan inovativnim duhom, potragom za kvalitetom, fokusom na klijenta i dinamikom. Uz brendove KBE, Kömmerling i TROCAL, profine ima pravi profil prozora za svaku svrhu i zalaže se za najvišu kvalitetu proizvoda i usluga.

  Podijeli

  Iz arhive