IZLOŽBA U MOSTARU: COLLEGIUM ARTISTICUM 2022 – ARHITEKTURA
 • 2022-12-08
 • Asocijacija arhitekata u BiH uz pomoć Udruženja FORA i Urbane kuće IDEAA i ove godine u Mostar dovode tradicionalnu selektivnu izložbu najboljih arhitektonskih ostvarenja – Collegium Artisticum 2022 – Arhitektura.

  Izložba će biti otvorena u subotu, 10.12.2021. godine u Galeriji Katarine Kosača, sa početkom u 19:00 sati. Uvodno predavanje će održati arhitekt Anel Jakirović iz Mostara.

  Collegium Artisticum – arhitektura je najznačajnija, najstarija i jedina godišnja smotra arhitekture u BiH. Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova ovogodišnje izložbe Collegium artisticum 2022 – Arhitektura, koju su činili: Hrvoje Njirić, Boris Cindrić i Emir Salkić, je od pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine odabrala 45 radova koji su izloženi na ovogodišnjoj izložbi, a među njima su nagrađena dva rada.

  Ovom izložbom Asocijacija arhitekata u BiH teži da otvori širi dijalog o kvaliteti arhitektonske produkcije širom BiH, te podstakne sve profesionalce da sudjeluju u ovoj smotri arhitekture i podizanju kvaliteta izgrađenog prostora.

  Izložba u Mostaru ostaje otvorena do 20.12.2022. godine.

  Organizaciju izložbe u Mostaru je podržao Grad Mostar, te naši partneri i prijatelji iz kompanije Feal.

  Podrška Asocijaciji arhitekata u BiH pri organizaciji ovog događaja je firma Feal. Feal je značajano ime na globalnom tržištu u proizvodnji i preradi aluminija. Proizvode koje nude tržištu su razne vrste aluminijskih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu i industriji. Feal svojim klijentima pruža kvalitetan proizvod prilagođen specifičnim potrebama klijenata u arhitekturi i industriji, od ideje do finalizacije proizvoda.

  Podijeli

  Iz arhive