IZLOŽBA: Museum Architecture Creative Shooting
 • 2017-10-25
 • Autor: AABH

  Historijski muzej Bosne i Hercegovine i Creative Shooting Team organiziraju otvorenje izložbe arhitektonske fotografije u utorak 07. novembra 2017. godine u Historijskom muzeju BiH u 19:00 sati pod nazivom Museum Architecture Creative Shooting.

  Namjera izložbe bila je prikazati arhitekturu objekta i prostorni kontekst sa neposrednom okolinom. Kreatori izložbe su mladi autori, članovi CreativeShooting Team iz Zenice, predstavnici nove generacije, koji su uspjeli da se emotivno distanciraju od prošlosti, i objektiviziraju sadašnjost kroz njene različite prizme. Ova grupa studenata djeluje na teritoriji cijele Bosne i Herzegovine sa ciljem kritičkog posmatranja objekata i pojava u društvu, eliminišući naivno divljenje ili senzacionalistički način posmatranja njihove okolice. Promišljajući i učeći o etici u fotografiji, oni pokušavaju vizuelnim medijima navesti društvo da objektivnije posmatra pojave koje su dio njih i oko njih.

  Mentor: Majda Turkic MA, PhD candidate


  Datum objaljivanja: 25.10.2017.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive