IZLOŽBA: INDUSTRIJALIZACIJA U TOKU
 • 2020-08-17
 • U sklopu predstojeće izložbe „𝗜𝗡𝗗𝗨𝗦𝗧𝗥𝗜𝗝𝗔𝗟𝗜𝗭𝗔𝗖𝗜𝗝𝗔 𝗨 𝗧𝗢𝗞𝗨“ Udruženje FORA objavljuje poziv građanima za 𝗣𝗢𝗦𝗨𝗗𝗕𝗨/𝗗𝗢𝗡𝗜𝗥𝗔𝗡𝗝𝗘 artefakata mostarskih industrijskih giganata.

  Pozivaju se građani koji posjeduju autentične predmete iz perioda SFRJ, a na temu industrije u Mostaru (Soko, prehrambena, tekstilna, duhanska industrija i dr.) da se jave u svrhu podrške izložbi „𝗜𝗡𝗗𝗨𝗦𝗧𝗥𝗜𝗝𝗔𝗟𝗜𝗭𝗔𝗖𝗜𝗝𝗔 𝗨 𝗧𝗢𝗞𝗨 , a čije je otvaranje predviđeno za 10.09.2020. u prostorijama MC Pavarotti.

  Cijenili bismo Vašu posudbu ili trajnu donaciju predmeta u vidu:
  -foto i pisane dokumentacije
  -znački
  -ambalaže i proizvoda
  -maketa
  -uniformi
  -iskaznica i sl.

  Navedeni predmeti će biti izloženi i služiti obogaćivanju izložbe autentičnim materijalom iz datog perioda. Vaša donacija bi bila ograničena na period trajanja izložbe, te bi donirani predmeti bili vraćeni vlasnicima u izvornom obliku.

  Putujuća multimedijalna izložba „𝗜𝗡𝗗𝗨𝗦𝗧𝗥𝗜𝗝𝗔𝗟𝗜𝗭𝗔𝗖𝗜𝗝𝗔 𝗨 𝗧𝗢𝗞𝗨“ organizirana je u okviru dugogodišnjeg djelovanja i misije Fondacije Kulturno naslijeđe bez granica BiH (Cultural Heritage without Borders – CHwB BiH), u saradnji sa Evropskom unijom i lokalnim partnerom Udruženjem ‘Fora’, a u cilju očuvanja kulturnog naslijeđa.

  𝗣𝗢𝗭𝗜𝗩 𝗚𝗥𝗔𝗗𝗝𝗔𝗡𝗜𝗠𝗔 𝗢𝗦𝗧𝗔𝗝𝗘 𝗢𝗧𝗩𝗢𝗥𝗘𝗡 𝗗𝗢 𝟬𝟭.𝟬𝟵.𝟮𝟬𝟮𝟬.

  Sve informacije oko preuzimanja, čuvanja i vraćanja materijala možete dobiti putem broja: 𝟬𝟲𝟬 𝟯𝟮𝟵𝟵 𝟬𝟵𝟬 ili pišite na e-mail: 𝘂𝗱𝗿𝘂𝘇𝗲𝗻𝗷𝗲𝗳𝗼𝗿𝗮@𝗴𝗺𝗮𝗶𝗹.𝗰𝗼𝗺

  Podijeli

  Iz arhive