IZLOŽBA EU MIES AWARDS U SARAJEVU
 • 2022-09-27
 • Pozivamo Vas na otvorenje multimedijalne izložbe „Evropska nagrada za savremenu arhitekturu 2022/ EU Mies Award“ 03.10.2022. u sali Burence na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu sa početkom u 18:00h.

  Ovom nagradom se odaje priznanje kvalitetnoj arhitektonskoj produkciji u Evropi, i skreće pažnja na veliki doprinos evropskih profesionalaca, razvoj novih ideja i tehnologiju gradnje. Publici će biti predstavljena selekcija projekata recentne arhitekture iz cijele Evrope: 33 rada iz užeg izbora, 7 finalista odnosno pobjedničkih radova, 13 BiH nominiranih projekata iz perioda 2013-2022 kao i osvrt na Barcelona paviljon. Izložba je upotpunjena video/audio zapisima o nastanku i životu izloženih objekata te intervjuima učesnika spomenute izložbe.

  Podsjećamo, izložba je prvenstveno prikazana u Mostaru, u Galeriji Katarine Kosače, a u organizaciji Udruženje ForA u saradnji sa festivalom BINA (Beogradska internacionalna nedelja arhitekture). Izložba je otvorena predavanjem Ivana Blasi, kustosa i koordinatora Fondacije Mies van der Rohe iz Barcelone.

  Izložbu u Sarajevu u saradnji sa Udruženjem ForA organizuje Asocijacija arhitekata u BiH, uz podršku Arhitekonskog fakulteta u Sarajevu i u saradnji sa festivalom BINA (Beogradska internacionalna nedelja arhitekture). Izložba ostaje otvorena do 15.10.2022.

   

  Uspješnu realizaciju ovogodišnje izložbe Collegium Artisticum Arhitektura podržali su naši partneri iz građevinske industrije:

  Feal je značajano ime na globalnom tržištu u proizvodnji i preradi aluminija. Proizvode koje nude tržištu su razne vrste aluminijskih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu i industriji. Feal svojim klijentima pruža kvalitetan proizvod prilagođen specifičnim potrebama klijenata u arhitekturi i industriji, od ideje do finalizacije proizvoda.

  Podijeli

  Iz arhive