IZLOŽBA: Collegium artisticum 2016 – Arhitektura u Zenici
 • 2017-02-10
 • cover / Hana Kevilj

  cover / Hana Kevilj

  Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem u Zenici, Entasis d.o.o. i uz podršku Kabineta Gradonačelnika u četvrtak 16.02.2017.godine (17:00), organizira otvaranje izložbe “Collegium Artisticum 2016 – Arhitektura” u Zenici.

  Godišnja izložba arhitekture u BiH Collegium Artisticum, sa više od pedeset godina tradicije održavanja, predstavlja smotru najznačajnijih dijela bosansko-hercegovačke arhitekture u jednoj godini.

  Izložba „Collegium Artisticum 2016 – Arhitektura“, koja predstavlja 29 najznačajnijih ostvarenja iz oblasti arhitekture u BiH u 2016. godini, održat će se u jednom od najbitnijih objekata Moderne arhitekture u regionu- Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, djelu dvojice velikih bosansko-hercegovačkih arhitekata Jahaila Fincija i Zlatka Ugljena.

  Izložba će ostati otvorena do 01.03.2017.godine, a ulaz je slobodan.

  Nakon svečanog otvaranja izložbe, uslijedit će službeni dio programa za arhitekte – tribina sa početkom u 17:30 sati.

  U službenom dijelu programa arhitektima će biti predstavljen Plan aktivnosti Asocijacije arhitekata u BiH, koji obuhvata teme kao što su: on-line aplikacija “Cjenovnik arhitektonskih usluga”, projekat dnevnog arhitektonskog portala (stranice AABH, tečajevi edukacije rada u BIM softverima, tečajevi različitih obuka za arhitekte koje će AABH organizirati u narednoj godini u svim gradovima BiH u kojima se ukaže interes i dr.

  U službenom dijelu programa će biti održana i predavanja brendova iz građevinske industrije koji su i sponzori događaja.

  Svoj proizvodni program i novitete predstavit će firme:

  –  SCHÜCO ALUKÖNIGSTAHL – vodeći brend na tržištu suvremenih staklenih fasada.

  –  KNAUF INSULATION – vodeći brend u proizvodnji sistema termoizolacije.

  Nakon završetka službenog programa planirano je koktel druženje.

  Pozivamo sve arhitektice i arhitekte da nam se pridruže na ovom značajnom događaju.

   

  Podijeli

  Iz arhive