IZLOŽBA: Autorska večer fotografa i umjetnika Kenana Muslića
 • 2017-09-28
 • Autor: AABH

  U galeriji “Boris Smoje” se 2.oktobra 2017. u 19:30 otvara izložba fotografija Kenana Muslića. Izložba je organizovana u sklopu projekta “Sarajevo Vam predstavlja” i bit će otvorena do 9.oktobra 2017. Ulaz na izložbu je besplatan!

  Pozivamo sve arhitektice i arhitekte, ali i ostale zainteresovane da posjete izložbu!

  O projektu “Sarajevo Vam predstavlja!”:

  Pokrenut od strane člana društva novinara BiH koji je ujedno i slobodni umjetnik u Sarajevu. Cilj projekta je pomoći regionalnim umjetnicima da predstave svoje djelo i svoje mišljenje društvu. Istovremeno, projekat za ulogu ima i da uz autorske večeri organizuje i sastanke osnivača različitih NVO društava kojima je u cilju očuvanje i izgradnja kulture i umjetnosti regije. Akcenat promotivnog djela programa je na mladim perspektivnim autorima, ili autorima koji su svojim radom i svojim uticajem u društvu donijeli određenu dobrobit za iskazivanje kreativnosti kod djece, socijalnih slučajeva, invalida i oboljelih. Poenta ovog okupljanja je formiranje saveza drustava koja ce pomoci razvoju i zastiti kulture nase regije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Slovenija). Svakako, autori iz drugih zemalja okoline osim BiH su dobrodosli takodjer, i ukoliko ima zainteresovanih da budu autori koje ćemo predstaviti javno ili prijatelji projekta mogu se javiti putem e-maila: a.dominic.rodic@outlook.com. Svaka pomoć nam je dobrodošla! 

  Biografija fotografa Kenana Muslića:

  (Biografija u prilogu je pisana rukom autora koji će gostovati u našem drugom programu “Sarajevo Vam Predstavlja”, 2. 10. 2017.)

  Fotografijom se bavi amaterski od drugog razreda srednje škole. Kada je 2008. pohađao kurs fotografije u omladinskom centru “Mojmilo”, sadašnja “Spajalica”.
  Nakon prvih par godina istraživanja, fotografisanja raznih dešavanja počinje 2010.g sa volontiranjem u NVO “Narko NE”, kao fotoreporter na njihovom projektu “Omladinski časopis Preventeen”. Tu se zadržava 2 godine i u tom periodu ima jednu zajedničku izložbu sa Muamerom Osmanbegovićem ispred Sarajevske Zime koja je nosila ime “SOS selo i zima”, održane u Domu Policije na Mejtašu. Koncem 2012 godine se pridružuje mladoj skupini samostalnih umjetnika “Affekt” i surađujemo na poljima street arta, skateboardinga, fotografije, slikarskih tehnika, tetovaža te održavamo zajedničku izložbu u kafiću “Enkido” 2013 godine gdje izlaže svoje radove koji prikazuju alternativni život u Sarajevu. Krajem te godine upisivanjem studija arhitektonskog fakulteta se priključuje prvim sastancima u legendarnoj sali “303”, te se osniva istoimeni studentski časopis, gdje postaje urednik fotografije i glavni fotoreporter. U septembru 2014 godine izlaže u Historijskom muzeju na zajedničkoj izložbi studenata Arhitektonskog fakulteta pod nazivom “Korčula 2014 – Akvareli i grafiti” sa svojim akvarel radovima koji su nastali na terenskoj nastavi te godine na Korčuli. Te godine se priključuje i festivalu Dani Arhitekture kao član foto tima, te na “Danima Arhitekture 2016” izlaže svoje fotografske radove nastale na festivalskoj radionici. Te godine se priključuje i Bosanskohercegovačkom kulturnom društvu “Val” te s njima ponovo posjećuje Historijski muzej te na zajedničkoj izložbi izlaže svoje fotografije na temu Bosanskih planina. Ove godine je prisustvovao likovnoj koloniji u organizaciji udruženja “Val” i My Choice Visoko pod nazivom “Autumn Equinox”.

  Datum objavljivanja: 28.09.2017.

  Podijeli

  Iz arhive