Izložba: “Скицоход”
 • 2020-10-06
 • Izložba skica iz predmeta Arhitektonska grafika, koju su pripremili studenti prve i druge godine studijskog programa Arhitektura, postavljena je u Univerzitetskom gradu (zidovi baraka) Univerziteta u Banjoj Luci i može se pogledati od utorka, 6.10. poslije podne do subote, 10.10.2020.

  Izložba je rezultat rada dvije generacije studenata, upisanih 2018. i 2019. godine, i predstavlja izbor od oko dvije stotine najboljih skica nastalih u mjestima iz kojih studenti dolaze, ili u kojima su u prethodnom periodu boravili. S obzirom na specifičnost vremena u kojem nastaju, skice su zapravo razglednice najvrijednijih urbanih ili prirodnih ambijenata, te pojedinačnih objekata i spomenika arhitekture iz gotovo cijele Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. 

  Izložbu čine prepoznatljivi motivi brojnih mjesta, počevši od Bihaća i Cazina, preko Novog Grada, Jajca, Mrkonjić Grada, Prijedora, Banjaluke, Laktaša, Teslića, Modriče, Doboja, Bijeljine, pa sve do Nevesinja i Gacka u Hercegovini. Ovim se Arhitektonsko- građevinsko- geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci pridružuje inicijativi za promociju putovanja unutar granica Bosne i Hercegovine i još jednom poziva na otkrivanje i upoznavanje vrijednosti ovog prostora. 

  Izložba je organizovana na otvorenom, uz poštivanje preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. 

  Podijeli

  Iz arhive