INSPIRELI AWARDS
 • 2017-10-31


 • Češko društvo arhitekta u Pragu, zajedno sa Češkim tehničkim univerzitetom, kao suorganizator međunarodnog takmičenja Inspireli poziva sve studente arhitekture i mlade arhitekte ispod 35 godina da dostave svoje radove u dvije kategorije: Vizija za koncept (nerealizovani projekti) i Realizacija (već izgrađeni objekti). Učešće na takmičenju je besplatno i radovi se šalju online.

  U 2016. godini takmičenju je pristupilo preko 1 000 učesnika iz 99 zemalja, ali nažalost bez učesnika sa teritorije Bosne i Hercegovine, te ovim putem se nadamo da će se to promijeniti.

  Inspireli takmičenje je postalo jedno od najuspješnijih takmičenja u svijetu za mlade arhitekte i dizajnere iz cijelog svijeta, te je prošle godine zaprimljeno preko 2 900 takmičarskih fotografija i 25 626 glasova. U finalni krug izabrano je 50 takmičara iz 25 zemalja i 37 univerziteta, a pobjedničke radove su birali 55 vodećih arhitekata sa šest kontinenata.

  Ovogodišnje takmičenje daje izvanrednu priliku za probijanje na globalno tržište arhitekture, kao i povezivanje sa mnogim uglednim imenima i kompanijama na svjetskom nivou. Glavna nagrada je Archicad licenca u vrijednosti od 10 000 evra, mnoge nagrade sponzora kao i trofej. Pored toga, pobjednici dobijaju PR podršku od strane Inspirelija u različitim magazinima, brošurama i web stranicama, profesionalno mentorstvo od strane Inspireli žirija, kao i objavljivanje i distribuciju radova u okviru Inspireli svjetske zajednice.

  Za sve dodatne informacije o takmičenju, nagradama i prošlogodišnjim finalistima posjetite web stranicu Inspireli.


  Datum objavljivanja: 31.10.2017.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive