INFO: Kurs Autodesk Revit – produženje roka
 • 2017-03-04

 • Obavještavamo vas da je formiranje grupa za Autodesk Revit kurs pri kraju. Ostala su slobodna još dva mjesta, te vas molimo da iskoristite priliku produženja roka za prijavu i uplatu troškova kursa do 07. marta 2017 godine do 14:00h.

  Kurs se održava u prostorijama Networks-a utorkom i četvrtkom. Prva grupa sa početkom u 16:30h, a druga sa početkom u 18:15h. Od 7.marta do 18. aprila realiziraćemo prvi ciklus obuke za Autodesk Revit. Radi se o periodu od šest i po sedmica, gdje se u dva sedmična termina u dvočasima realizira 24 časa početničkog kursa sa odgodom održavanja termina u četvrtak 30.marta 2017 godine.

  Početnički kurs je osmišljen na način da osposobi polaznike za rad u Revitu na način da bude sposoban da izradi projektnu dokumentaciju na nivou Glavnog projekta, te da usvoji logiku programa na način da bude sposoban za samostalnu nadogradnju, pri čemu instruktori putem fb grupe za polaznike osiguravaju pomoć u radu i nakon završetka kursa.

  Napredni kurs koji AABiH planira organizirati za zainteresirane polaznike uključuje teme kao što su efikasne metode kolaboracije sa projektantima drugih projektnih disciplina, suradnja sa drugim BIM alatima, 3d printanje i cnc tehnologije kroz korištenje Revita, faziranje, vizualno programiranje preko Dynamo konzole, kreiranje family parametrijskih objekata, kreiranje i manipuliranje konceptualnim masama i sl. Sve te teme imaju za cilj prilagođavanje BIM programskog okruženja vlastitim potrebama i upotpunjenju BIM procesa što značajno unapređuje rezultate svih učesnika u procesu projektiranja, planiranja, izgradnje i održavanja objekta. Za razliku od početničkog kursa, koji je osmišljen da u potpunosti efikasno zamjeni sve dosada korištene alate za izradu projektne dokumentacije, napredni kurs nudi znanja za iskorak više koja suštinski trebaju da uvedu u upotrebu i ostvare u potpunosti prednosti nove BIM tehnologije u građevinsom sektoru, te zaokruže tzv. BIM proces.

   

  Datum objavljivanja: 4.03.2017.

  Podijeli

  Iz arhive