INFO: Collegium artisticum 2018
 • 2018-03-12
 • Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini je 6.3. (utorak) u 23:59 sati zaključila prijave na ovogodišnju selektivnu izložbu Collegium artisticum 2018 – Arhitektura.

  Izložba će biti otvorena 5.04.2017. godine u Collegium artisticumu i prezentirat će najbolje projekte  bosanskohercegovačke arhitekture.

  Ove godine je na selektivnu izložbu Collegium artisticum 2017- Arhitektura prijavljeno ukupno 57 radova.

  Od 57 pristiglih radova, 54 rada su u takmičarskim kategorijama dok su 3 rada van konkurencije za nagrade – revijalnog karaktera.

  Od 54 rada, koji su u selekciji za nagrade, 12 radova se natječe u kategoriji “Realizacija”, 33 rada se natječu u kategoriji “Ideja” dok se u kategoriji “Enterijer” natječe ukupno 9 radova.

  Internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova je započela sa radom.

  Izbor djela (selekciju) za izložbu, žiriranje radova i dodjelu nagrada za 2018. godinu vrši tročlana stručna internacionalna komisija koju čine: Idis Turato, Tadej Glažar i Christoph Hinterreiter. Članove komisije smo predstavili ovdje.

  Veliki broj pristiglih radova, njihova raznovrsnost te stručan i priznat internacionalni žiri nam ukazuju da ćemo i ove godine imati vrlo kvalitetnu selekciju radova za izložbu.

  Zahvaljujemo svima vama koji ste se odazvali našem pozivu i prijavili svoje radove.

  Navijamo za sve vas i nadamo se da će ovogodišnja izložba pokrenuti novu energiju, vratiti dostojanstvo i optimizam u naš poziv.

  Sve nove informacije koje dobijemo od komisije blagovremno ćemo objavljivati na našoj stranici.

  Datum objavljivanja: 12.03.2018. 

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.

   

  Podijeli

  Iz arhive