I LOVE NYDALEN
 • 2017-07-20
 • ©SAAHA

  ©SAAHA

  World Architecture Festival objavili su listu projekata koji su ušli u uži izbor nagrade a među njima je i projekat “I Love Nydalen” arhitektonskog biroa SAAHA u kategoriji “Residential-Future”. Rad će, uz ostale nominovane radove, biti prezentovan u Berlinu.

  Čestitke Adnanu Harambašiću i arhitektonskom birou SAAHA. Zelimo im mnogo uspjeha u Berlinu!

  Svjetski festival arhitekture – World Architecture Festival je mjesto gdje se svjetska arhitektonska zajednica susreće u cilju proslave arhitektonskih dostignuća, razmjene iskustava, profesionalne nadogradnje i međusobne insipiracije. Ovaj trodnevni festival je događaj u kojem su neki od utjecajnijih pojedinaca na arhitektonskoj sceni direktno uključeni u odluke žirija koji bira preko 400 globalnih finalista, preko 500 projekata i formira internacionalne izložbe. Ovogodišnji festival ce se odrzati od 15. do 17. novembra u Berlinu, u Njemackoj.

  Projekat „I love Nydalen“ je pobjednik arhitektonskog natječaja za očuvanje starogradske zgrade u Oslu. Objekat je koncipiran kao robustan i fleksibilan okvir za budući razvoj projekta. Središnji dio je pretvoren u staklenik kao javni prostor za stanare, dok su okolo tornjevi sa stambenim karakterom. Projekat je razvijen u saradnji sa Lala Tøyen, Degree of Freedom Engineers (DOF) i Gether AS.

  Više o projektu možete vidjeti ovdje.

  Datum objavljivanja: 20.07.2017.

  Podijeli

  Iz arhive