Higijena u javnim sanitarnim prostorima – beskontaktnost
 • 2021-09-14
 • Higijena postaje sve važnijom temom u javnim i polujavnim sanitarnim prostorima. Saznajte više o tome na što je tu potrebno paziti i koja se rješenja mogu upotrebljavati za postizanje higijenske sigurnosti sanitarnih prostora.

  U javnim i polujavnim sanitarnim prostorima s puno posjetilaca stroži higijenski zahtjevi znače da se sve češće upotrebljavaju armature s elektronskim aktiviranjem, kao i elektronske tipke za aktiviranje ispiranja.

  MINIMALNO DODIRIVANJE RUKAMA

  Opasnost od prijenosa klica najveća je kad se stvari dodiruju ili pritišću, a posebno tipke za aktiviranje ispiranja pisoara i WC školjki, armature, sušila za ruke ili kvake. Armature i dozatori za sapun s elektronskim aktiviranjem smanjuju rizik od prijenosa klica u sanitarnim prostorijama, a isto vrijedi i za dozatore za jednokratne papirnate ručnike. Također bi trebalo biti moguće aktivirati ispiranje WC školjke ili pisoara bez dodirivanja.

  ARMATURE ZA UMIVAONIKE

  Geberit nudi razne armature za umivaonike s elektronskim aktiviranjem. Što se tiče armatura Piave i Brenta, elektronika je premještena u ugradbenu funkcijsku kutiju. To znači da armature imaju jednostavniji i elegantniji izgled u usporedbi s armaturama s integrisanom elektronikom. Osim toga, te su armature bolje zaštićene od oštećenja. Za zidne armature dostupni su montažni elementi za umivaonike s unaprijed montiranim prečkama, koji ugradnju i precizno postavljanje visine čine izuzetno jednostavnim.

  Geberit Piave – beskontaktna armatura s ugradbenom elektronikom, besprijekornu higijenu kombinuje s elegantnim dizajnom.

  TIPKE ZA AKTIVIRANJE ISPIRANJA WC ŠKOLJKI

  Beskontaktne tipke za aktiviranje ispiranja smanjuju potrebu za dodirivanjem rukama. Automatske jedinice za ispiranje sljedećem korisniku osiguravaju svježe ispran WC. Infracrveno detektovanje korisnika omogućuje beskontaktno aktiviranje na način da detektuje blizinu ruke. Osim toga, podesiva ispiranja u intervalima donose dodatne higijenske pogodnosti za sistem snabdijevanja vodom.

  Tipka za aktiviranje ispiranja WC školjke Geberit Sigma10 radi i bez dodirivanja rukama zahvaljujući infracrvenom detektovanju korisnika.

  UREĐAJI ZA AKTIVIRANJE ISPIRANJA PISOARA

  Beskontaktne uređaje za aktiviranje ispiranja pisoara karakteriše funkcionalna pouzdanost i izuzetna fleksibilnost. Oni nude niz mogućnosti za odgovarajuće ispiranje i postavljanje intervala ispiranja. Zahvaljujući modularnom dizajnu i mogućnosti upotrebe baterija u svrhu napajanja, većina beskontaktnih sistema s lakoćom se može naknadno ugraditi.

   

  Beskontaktni sistemi pisoara i uređaji za aktiviranje ispiranja pisoara s elektronskim aktiviranjem (na slici su prikazani pisoar Preda i tipke pisoara tip 01) nude razna rješenja za ispiranje koje je higijenski sigurno, isplativo i koje se može prilagoditi zavisno o zahtjevima.

  Podijeli

  Iz arhive