EU MIES VAN DER ROHE AWARD 2022
 • 2021-01-07
 • Fondacija Mies van der Rohe organizuje dodjelu Nagrade Evropske Unije za savremenu arhitekturu – Nagrada Mies van der Rohe za 2022.godinu. Nagrada se dodjeluje svake druge godine za realizovane projekte i važi za jednu od najznačajnijih arhitektonskih nagrada u Evropi i šire.

  Lista svih nominovanih objekata još uvijek nije objavljena, ali smo veoma ponosni što možemo objaviti da su naše drage kolege iz studia Filter arhitektura i Entasis nominovani sa svojim projektima. Bravo!!

  Filter arhitektura – Vedad Islambegović, Ibrica Jašarević, Kenan Vatrenjak, Asmir Mutevelić i Nedim Mutevelić, nominovani su za projekat Bivak – Zoran Šimić. Ovaj projekat se našao u užoj selekciji na godišnjoj selektivnoj nagradi Collegium Artisticum 2020.

  Studio Entasis – Vedina Babahmetović, nominovan je za projekat Mala upravna zgrada i veliki borovi u Zenici. Podsjećamo da je isti projekat nagrađen na godišnjoj selektivnoj izložbi Collegium Artsiticum 2019 Grand Prix-om.

  U septembru 2021. lista nominiranih za 2022. godinu će biti skraćena na uži izbor, a dobitnik nagrade će biti proglašen u aprilu 2022. godine. Zvanični nominator za Bosnu i Hercegovinu je Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini.


  Čestitamo FILTER I ENTASIS!

  Podijeli

  Iz arhive