ECOWEEK online dizajn radionica i virtuelna izložba
 • 2020-09-08
 • Ove godine ECOWEEK slavi svoju 15. godišnjicu, a namjerava je proslaviti serijom internetskih događaja i virtualnom izložbom.

  Bilo u virtualnim ili fizičkim radionicama, polaznici na ECOWEEK-u osmišljavaju i implementiraju svoje ideje i razvijaju svoja promišljanja o održivosti. Mnoge od ovih ideja čak uspijevaju implementirati u gradove širom svijeta.

  Zbog COVID-19, ECOWEEK se prilagođava virtuelnom svijetu internetskim ECOWEEK Challenge događajima. Prvi je uspješno pokrenut u maju 2020. godine, a drugi ECOWEEK Online izazov održat će se na online platformama od 2. do 4. oktobra 2020. godine.

  Sa nagrađivanim francuskim arhitektom Nicolom Delon kao glavnim govornikom, i impresivnom postavom govornika iz 15 zemalja – u saradnji sa EUNIC – EU institucijama za kulturu, i internetskom izložbom koja obilježava petnaestogodišnju aktivnost i saradnju ECOWEEK-a sa profesionalcima, studentima, institucijama i javnim tijelima širom svijeta, ovog oktobra možete očekivati jedan od jedinstvenih ECOWEEK online izazova.

  Tokom posljednjih 15 godina, ECOWEEK je razvio programe informiranja za više od 17 zemalja, što je utjecalo na više od 30 gradova. Kroz više od 200 radionica održivog dizajna, ECOWEEK je uključio više od 4000 učenika i profesionalaca iz 56 zemalja u obuku i praksu o održivosti. ECOWEEK radionice za izradu dizajna utjecale su na javne prostore i institucije i osnažile i angažirale hiljade ljudi!

  Dodatne informacije o seriji online radionica i predavanja, kao i link za registraciju možete pronaći ovdje.

   

   

  Podijeli

  Iz arhive