Dijelovi javnog prostora – Sedmica urbanizma i pejzažne arhitekture 2020
 • 2020-09-14
 • Urbanism & Landscape Architecture Week najveći je godišnji akademski simpozij organizovan pod okriljem Fakulteta za arhitekturu, urbanizam i građevinu – TU Delft. Organizira ga udruženje POLIS koje čine studenti master studija sa odsjeka za urbanizam i pejzažnu arhitekturu. Urbanism & Landscape Architecture Week sedmica pruža platformu za kolaborativni i multidisciplinarni angažman. Sastoji se od niza predavanja, seminara, radionica i debata koje fokusiraju na jednu specifičnu temu, koja je uvijek zasnovana na trenutnim ili kontraverznim diskusijama o izgrađenom okruženju.

  Urbanisti i pejzažni arhitekti promatrali su javne prostore kao prostore za slučajne sastanke, otkrivanje identiteta mjesta, pružanje impulzivnih izbora na licu mjesta i omogućavanje interakcije čovjeka i prirode. Međutim, trenutna kriza se razvija u pravcu preplitanja fizičkog javnog prostora i virtualnog prostora. Zbog toga će se ove godine Urbanism & Landscape Architecture Week fokusirati na temu “Dijelovi javnog prostora – promjena pogleda planera na fizički javni prostor i virtualni prostor”.

  Događaji će se održavati online putem ZOOM-a. Prvog dana se pokušava razumjeti pojava virtualnog prostora i kako se on trenutno prepliće s fizičkim javnim prostorima. Drugog dana se definira veza novih saznanja i dešavanja sa profesijama urbanih dizajnera i pejzažnih arhitekata. Ova glavna pitanja rješavat će se kroz predavanja, radionice, projekcije filmova i neke kvizove o trivijalnostima.

  Dodatne informacije o događaju možete pronaći ovdje.

  Podijeli

  Iz arhive