D:blok | Numen/ForUse_Nikola Radeljković
 • 2018-10-25
 • Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini privodi kraju prvu Specijalističku obuku za dizajn enterijera, koja je razvijena u sklopu projekta Prilika Plus. Cilj obuke je bio da u što kraćem vremenskom periodu pruži pomoć pojedincu da stekne praktične vještine, upozna se sa savremenim tendencijama, lakše dođe do zaposlenja i bude konkurentan na domaćem i INO tržištu.
  Treći modul, ujedno i posljednji u sklopu ove obuke, zatvaramo u subotu, 27.10.2018. predavanjem Nikole Radeljkovića, člana dizajnerskog kolektiva Numen/ForUse.
  Ovaj kolektiv je dizajnirao namještaj za Cappellini, ClassiCon, Desalto, Interlubke, Kvadru, Magis, MDF Italia, Moroso i Zanottu. Od 2004. projektiraju kazališne scenografije, surađujući uglavnom s redateljima Tomažem Pandurom i Aleksan­drom Popovskim. U suradnji sa zagrebačkom Interom osnovali su prvi dizajn brand namještaja od punog drva – kolekciju Element. Od 2005. projektiraju interijere i dizajn javnih prostora radeći s arhitektonskim studijima 3LHD (Hrvatska) i Imarea (Austrija) od kojih su najznačaj­niji integralni dizajn splitske Rive, te interijer sjedišta novinske kuće Oesterreich u Beču. Za prvi Design Hotel u Hrvatskoj – Lone, dizajnirali su veći dio namještaja. Od 2008. dizajniraju objekte i koncepte bez unaprijed definirane funkcije, što rezultira projektima Numen-light, instalacijom Selotejp, Net i Tuft. Numen/ForUse jedini su među hrvatskim suvremenim pro­dukt dizajnerima čiji su radovi redovito zastupljeni u antologijama suvremenog dizajna na međunarodnoj razini.
  Predavanje i druženje će se održati u prostorijama AABH Creative HUB-a, na adresi Alipašina 2, u 19:00.
  Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže.
  Vidimo se!

  Podijeli

  Iz arhive