DANI ARHITEKTURE 2023
 • 2023-07-14
 • Dani arhitekture 2023 su zvanično najavljeni!

  Najveći festival arhitekture u Bosni i Hercegovini će se održati u periodu 15.-22. septembra u Sarajevu.

  Kuratori ovogodišnjeg izdanja Dana arhitekture su Hubert Klumpner i Michael Walczak sa ETH Cirih koji su prethodne nedjelje publici predstavili ovogodišnju temu Dana arhitekture: Sarajevo 2024 Architecture Olympics.

  Riječ kuratora:

  „Pozivamo vas da se pridružite Olimpijadi arhitekture Sarajevo 2024. Naša priča je o osnaživanju ljudi s jednom idejom: regenerirati i rekonstruirati inkluzivne javne prostore Sarajeva. Ovaj put inspirisan vrijednostima naslijeđa olimpijske arhitekture dizajniranja prostora za izgradnju, društvenim, ekološkim, urbanim i ekonomskim vrijednostima za generacije koje dolaze i zajedno ostaju, žive i rade u Sarajevu.

  Olimpijske igre arhitekture u Sarajevu 2024. pružaju svima nama platformu za izgradnju pilot projekata arhitekture za proslavu 40 godina Olimpijskih igara 1984. godine. Želimo da učestvujete i takmičite se u novim urbanim disciplinama Olimpijade arhitekture, čineći dizajn i implementaciju ovih prototipova stvarnošću.

  Učestvujte i stupite u kontakt s nama kako biste se pridružili u sklopu projekta naslijeđe arhitektonske Olimpijade o javnom prostoru, izložbi, radionici, hakatonu, takmičenju u dizajnu i implementaciji prototipa.“

   

  Predstavljanje teme od strane ovogodišnjih kuratora održano je u sklopu Noći arhitekture 6. jula u UDS-u u Sarajevu u 19h.

  Sve dodatne informacije i eventualne promjene u programu, pratite naše instagram, facebook, linkedin i youtube profile.

  Podijeli

  Iz arhive