DANI ARHITEKTURE 2021
 • 2021-08-18
 • Nakon preskočene prestupne 2020. godine, Dani arhitekture se vraćaju u Sarajevo i u offline formi! Ovogodišnji Dani arhitekture će se održati u periodu 17.-19. septembar, sa otvorenjem na Trgu
  kulture ispred Pozorišta mladih, dok će za vrijeme vikenda biti održana predavanja, diskusije i izložbe u našem prepoznatljivom kinu Meeting point. U večernjem terminu petka 17. septembra ispred Pozorišta mladih će biti otvoreno izdanje Dana arhitekture za 2021. godinu. Nakon zvaničnog otvorenja posjetioci će uživati u sadržajima i u odličnoj atmosferi završiti prvo veče najvećeg arhitektonskog festivala u Bosni i Hercegovini. Subota 18. septembra je rezervisana za tridesetominutna predavanja naših gostiju počev od 11h gdje ćemo u prvom bloku slušati i gledati Huberta Klumpnera, Rolanda Krebsa i Michaela Walczaka, te će se nakon pauze na glavnoj sceni kina Meeting point pojaviti Mat Barnes, Melike Altinisik i NFO Arhitekti. Svaki blok predavanja će biti zaključen panel diskusijom i razgovorom sa našim predavačima, gdje će i posjetioci imati priliku da postave svoja pitanja. Pored predavanja, svjedočićemo radionici Studio Mobile. Subotu ćemo zaključiti partyem o kojem će informacija biti uskoro.

  Završni dan festivala, nedjelja, 19. septembra će sadržavati također dva bloka gdje će u prvom biti predstavljena Future architecture platforma čiji su Dani arhitekture postali član. Pored toga,
  gledaćemo iz Srpskog paviljona u Veneciji, Relju Ivanića i Symmetries – film o Danima arhitekture. Posljednji blok predavanja uživaćemo u prezentacijama Urban rooms of Sarajevo, Bernarda Bostijančića i studija Trokut, nakon čega će uslijediti i panel diskusija učesnika i publike. Za sve sadržaje koje će se održavati u zatvorenim prostorima, posjetioci se mole da pripreme epidemiološke potvrde o izvršenoj vakcinaciji, prebolovanom COVID-u ili neki od testova ne stariji od 48 sati.

  Ulaznice za predavanja se mogu rezervisati putem web stranice festivala www.daniarhitekture.ba, te za sve dodatne informacije i eventualne promjene u programu, pratite naše instagram, facebook, linkedin i youtube profile.

  Podijeli

  Iz arhive