crowfunding kampanja
 • 2023-07-14
 • “DKC Sarajevo je dio međunarodne mreže kolektiva posvećenih osnivanju novih nezavisnih društveno-kulturnih centara. Prije dvije godine volonteri ove mreže posjetili su Sarajevo na dvije sedmice da pomognu lokalnoj omladini pri izgradnji skejt parka. Nakon njihovog odlaska, na Ilidži se nalazio novi skejt park i grupa lokalnih ljudi se počela okupljati redovno na kampusu univerziteta što je označio početak DKC-a. Sada tu energiju žele da prenesu u Crnu Goru kako bi pomogli mladima Podgorice u stvaranju sopstvenog nezavisnog društveno-kulturnog centra – Social Cultural Space Podgorica. U projektu će učestvovati 120 volontera iz pet različitih država.

  Neki od ciljeva projekta su:
  – da osnaži mladu generaciju Podgorice, jer će na kraju projekta preuzeti punu odgovornost za upravljanje centrom. Volonteri teže izgradnji inkluzivnog utočišta gdje kreativnost može da napreduje.
  – da gurne mlade ka urbanoj i građanskoj razmjeni kroz izgradnju zajednice. Centralne tačke su refleksija i stvaranje promjene, zajedno sa dijalogom, kreiranjem, autonomijom i djelovanjem.
  – da se pored nezavisnog društveno-kulturnog centra napravi i skejt park! Zajedničkim testerisanjem, bušenjem, farbanjem, lomljenjem, popravljanjem, čišćenjem volonteri će razmjenjivati svoja znanja i vještine sa mladima iz Podgorice.

  Potrebno je mnogo energije i materijala da se sve ovo uradi i transformiše napušteni prostor u udobno mjesto za druženje. Donacijom doprinosite nastavku međunarodnog projekta i stvaranju novog kulturnog mjesta na kojem podgorička omladina može korisno provoditi vrijeme. Svaka mala pomoć je dobrodošla!”
  Link za crowdfunding kampanju:
  Podijeli

  Iz arhive