COLLEGIUM ARTISTICUM – ARHITEKTURA + ŠKOLA AABH_14 U TUZLI
 • 2018-12-18
 • Asocijacija arhitekata u BiH i Centar za kulturu Tuzla su i ove godine u Tuzlu doveli putujuću selektivnu izložbu najboljih arhitektonskih ostvarenja – Collegium Artisticum 2018 – Arhitektura.

  Izložba je otvorena u Ateljeu Ismet Mujezinović u četvrtak 13.12.2018. u 20:00 sati.

  Pored izlaganja radova odabranih od strane internacionalnog žirija, program izložbe nadopunjen je stručnim predavanjima za arhitekte.

  Predsjednik Asocijacije arhitekata u BiH, Dario Kristić, predstavio je novi plan rada za 2018-2020, a u sklopu stručnih predavanja Škola AABH firma Sika BH je održala tematsko predavanje za arhitekte.

  Sika AG je specijalizirana švicarska kompanija za proizvodnju građevinske hemije, te vodeća u razvoju i proizvodnji sistema i proizvoda za lijepljenje, brtvljenje, prigušenje, statička ojačanja i zaštitu u građevinskom sektoru i industriji.

  Svi polaznici predavanja na kraju ovogodišnjeg programa na zahtjev mogu primiti potvrdu o odslušanim predavanjima.

  Izložbu u Tuzli su organizirali redovni i aktivni članovi AABH  Ana Bosankić i Nedim Čitaković.

  Ovom putujućom izložbom Asocijacija arhitekata u BiH teži da otvori širi dijalog o kvaliteti arhitektonske produkcije širom BiH, te podstakne sve profesionalce da sudjeluju u ovoj smotri arhitekture i podizanju kvaliteta izgrađenog prostora. Izložba u Tuzli ostaje otvorena do kraja decembra 2018 godine.

  Podijeli

  Iz arhive