COLLEGIUM ARTISTICUM 2021
 • 2021-04-24
 • U subotu, 24.04.2021. u 13h je dodjelom nagrada, koja je pak bila zatvorena za širu publiku, prateći epidemiološke mjere, otvorena izložba Collegium Artisticum 2021, u galeriji Collegium artisticum u Centru Skenderija. Iako je organizacija protekla u teškim uslovima, predstavnici tri udruženja: AABiH, ULUPUBiH i ULUBiH su zajedno sa kolegama iz Galerije Collegium Artisticum predstavili najbolja djela bosanskohercegovačkih arhitekata i umjetnika.

  Nosilac ovogodišnje organizacije izložbe Collegium Artisticum je bila Asocijacija arhitekata u BiH.

  Nagrađeni ispred AABiH su slijedeći:

  Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova za ovogodišnju izložbu Collegium artisticum 2021- Arhitektura, koju čine: Mirna Pedalo, Malina Čvoro i Margita Grubiša je od 35 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine,  odabrala 22 rada koji su izloženi na ovogodišnjoj izložbi. Među njima je nagrađeno sedam radova u slijedećim kategorijama:

  GRAND PRIX – Ilma i Zejd Kobilica, Studio Trokut za projekat MEKTEB (Smailbegovići, Breza)
  NAGRADA ZA REALIZACIJU – FILTER Arhitektura za projekat VHLS (Mostar)
  NAGRADA ZA IDEJU – Projekt V Arhitektura za projekat (MALO) MINISTARSTVO ZNANJA
  NAGRADA ZA ENTERIJER – Fo4a Arhitektura za projekat STAY AT HOME
  NAGRADA ZA PUBLIKACIJU – Sabina Tanović za knjigu DESIGNING MEMORY
  SPECIJALNO PRIZNANJE ZA PARTICIPACIJU I ATKIVIZAM U ARHITEKTURI – Igor Kuvač i Small Scale Tim za projekat DOMESTICATE (Odomaćivanje u javnom prostoru)
  SPECIJALNO PRIZNANJE ZA KONKURSNI RAD – Trokut i Polygon Workshop for architecture za projekat DAISY CULTURAL CENTRE
  SPECIJALNO PRIZNANJE ZA URBANIZAM – Emina Alić, Asmir Šabić, Zejd Kobilica, Jasmin Sirčo za projekat SARAJEVSKI MOZAIK

  Online izložbu možete posjetit OVDJE, gdje možete pogledati i nagrađene radove Udruženja likovnih umjetnika BiH kao i Udruženja likovnih umjetnika primjene umjetnosti i dizajnera BiH.

  Izložba u galeriji Collegium Artisticum će biti otvorena do 25.05.2021.

  Ovim se zahvaljujemo svim učesnicima u organizaciji izložbe:

  Jasmin Bajramović, Hana Čolić, Hana Kevilj, Alma Huremović, Nikola Ostojić, Dario Kristić, Nejra Durmišević – AABiH Tim
  Amila Smajović, Rebeka Abdagić, Miomirka Melank – ULUPUBiH Tim
  Danis Fejzić, Denis Jejna, Amer Hadžić – ULUBiH Tim
  Sanela Nuhanović – Galerija Collegium Artisitcum


  Ovaj događaj su nam omogućili i naši partneri iz građevinske industrije:

  Velux  Bosna i Hercegovina d.o.o. se bavi prodajom i marketingom VELUX krovnih prozora, sjenila, prozora za ravni krov s kupolom i svjetlosnih tunela. Više od 70 godina VELUX grupa stvara bolje uvjete stanovanja za ljude širom svijeta – korištenje dnevnog svjetla i svježeg zraka.

  Geberit grupa sa sjedištem u Rapperswil-Joni u Švicarskoj vodeći je ponuđač sanitarnih proizvoda na europskom tržištu. Njegova ponuda uključuje sanitarne sustave, cijevne sustave, keramiku za kupaonice te kupaonski namještaj. Geberit nudi tržišnim partnerima iz građevinske industrije i trgovine širok spektar mogućnosti obuke u 29 informativnih centara Geberit koje svake godine pohađa više od 30.000 profesionalaca.

  Alumil je jedno od najvećih i najpouzdanijih imena u kućnim prozorima i dvorišnim vratima, sa preko 30 godina dizajniranja visokokvalitetnih aluminijskih proizvoda.  ALUMIL je stvorio asortiman koji uključuje inovativne proizvode i savršeno odgovara modernim potrebama gradnje.

  Podijeli

  Iz arhive