COLLEGIUM ARTISTICUM 2020
 • 2021-01-22
 • Pozivamo sve zainteresovane na otvorenje izložbe Collegium Artisticum 2020 koja ce se održati online putem, 28. 01. 2021. godine sa početkom u 19 sati, u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika BiH, Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera BiH i Asocijacije arhitekata u BiH.

  Izložba će biti postavljena na platformi koja će biti dostupna nakon otvaranja na Facebook Eventu.  Značajno, izložbu arhietktonskih ostvarenja iz 2020. godine će biti moguće posjetiti i uživo u prostoru Collegium Artisticuma na Skenderiji od 29.01.2021.

  Asocijacija arhitekata je simbolično postavila dio izložbe koji se odnosi na arhitekturu u aprilu 2020. godine, međutim tradicija i simbolika CA izlozbe jeste predstavljanje rada svih umjetnika u prethodnoj godini na jednom mjestu i osvrt na ovu za sve vjerujemo tešku godinu.

  U ovoj godini stručna zajednica izgubila je značajan broj svojih članova, a nosioc Nagrade za realizaciju CA 2020 jeste uvaženi arhitekta Sead Golos kojeg smo na veliku žalost izgubili ove godine, te i ovim putem želimo da izrazimo zahvalu i nagradu za sav njegov rad i doprinos bh arhitektonskoj zajednici.

  Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova za ovogodišnju izložbu Collegium artisticum 2020 – Arhitektura, koju čine: Vedina Babahmetović, Mladen Jadrić i Marko Dabrović je od 48 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine,  odabrala 17 radova koji su prošli užu selekciju, ali su uz to odlučili da prikažu i ostale radove. Nagrade će biti dodijeljene u sklopu otvaranja izložbe, također online putem.

  Čestitamo svima čiji su radovi prosli selekciju i zahvaljujemo svim kolegama i kolegicama na učešću i konstantnoj podršci rada AABH i održavanju izložbe Collegium Artisticum. Pozivamo vas da posjetite izložbu ili online putem od 28.01.2021. ili uživo u prostorijama galerije Collegium Artisticum, od 29.01.2021.

  Vrlo značajno, rad AABH ne bi bio moguć bez naših partnera iz građevinske industrije:

  Sika BH (Sika AG) je specijalizirana švicarska kompanija za proizvodnju građevinske hemije, te vodeća u razvoju i proizvodnji sistema i proizvoda za lijepljenje, brtvljenje, prigušenje, statička ojačanja i zaštitu u građevinskom sektoru i industriji.

  Conty plus snabdijeva tržište pločastim materijalima, okovima, drvnom građom, podovima i dodatnom opremom namijenjenim proizvodnji namještaja, opremanjem objekata različitih namjena i uređenju interijera.

  Velux Bosna i Hercegovina d.o.o. se bavi prodajom i marketingom VELUX krovnih prozora, sjenila, prozora za ravni krov s kupolom i svjetlosnih tunela. Više od 70 godina VELUX grupa stvara bolje uvjete stanovanja za ljude širom svijeta – korištenje dnevnog svjetla i svježeg zraka.

  Terrasit je vodeći ponuđač proizvodnog programa toplinskih izolacija, podnog grijanja i ambalaže na tržištima srednje i jugoistočne Evrope za ciljne grupe trgovačkih kuća, građevinskih kompanija, završnih radova u graditeljstvu (krovopokrivači, fasaderi, podopolagači, izvođači mašinskih radova i industrije).

  ACO Grupa jedan je od lidera na svjetskom tržištu po proizvodnji sistema za površinsku odvodnju. Klimatske promjene dovode nas oči u oči sa brojnim izazovima kako bi ponudili kvalitetna i inovativna rješenja kao odgovor na dolazeće ekološke promjene. Svojim integrisanim pristupom, ACO se zalaže za profesionalnu odvodnju, ekonomično prečišćavanje, te kontrolisano ispuštanje i ponovnu upotrebu vode.

  Podijeli

  Iz arhive