COLLEGIUM ARTISTICUM 2018 – Otvorenje izložbe i razgovor sa komisijom
 • 2018-03-30
 • Autor: AABH

  Drage arhitektice i arhitekti Bosne i Hercegovine,

  pozivamo vas na otvorenje izložbe Collegium artisticum 2018, u četvrtak, 5. aprila 2018. godine, u 19:00 sati u galeriji Collegium artisticum u Centru Skenderija.

  Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova za ovogodišnju izložbu Collegium artisticum 2018- Arhitektura, koju čine: Idis Turato, Tadej Glažar i Christoph Hinterreiter je od 57 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine,  odabrala 18 radova koji će biti izloženi na ovogodišnjem Collegium artisticumu.

  U kategoriji „Realizacija“ je ukupno 7 radova je prošlo selekciju, u kategoriji „Enterijer“ je 5 radova dok je u kategoriji „Ideja“  selekciju prošlo samo 5 radova, a jedan rad je revijalnog karaktera – van konkurencije za nagrade.

  Obzirom da je ovogodišnja selekcija nedvojbeno bila najstroža do sada, učešće na izložbi Collegium artisticum 2018 može se posmatrati kao posebna kategorija nagrade a predstavljeni projekti kao referentni primjeri najuspješnije bosanskohercegovačke arhitekture.

  Zahvaljujemo svim kolegicama i kolegama koji su se odazvali našem pozivu i prijavili svoje radove i time uložili svoj trud da se vrati dignitet struke.

  Čestitamo svima koji su prošli u selekciju za izložbu, a svima koji nisu prošli želimo puno uspjeha naredne godine.

  Na samom otvaranju izložbe ćemo proglasiti i nagrađene radove na ovogodišnjoj selektivnoj izložbi najboljih arhitektonskih ostvarenja u Bosni i Hercegovini.

  Izložba ostaje otvorena do 27.aprila tekuće godine, a radno vrijeme galerije je pon-pet 10-18.00, sub 10-14.00 sati.


  Razgovor sa komisijom + druženje

  6.aprila 2018.,  s početkom u 18:00 sati, u novootvorenim prostorima Asocijacije arhitekata u BiH – AABH HUB u ulici Alipašina br.2, održat će se prateći događaj uz ovogodišnju selektivnu izložbu – Razgovor sa komisijom + druženje, u organizaciji Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini.

  Ovo je prilika da se svi upoznamo sa kriterijima po kojima je ovogodišnja komisija valorizirala radove, te da im postavimo eventualna pitanja i otvorimo diskusiju.

  Nakon razgovora sa komisijom uslijedit će koktel druženje na kojem su naši sponzori za vas pripremili brojnu tehničku dokumentaciju, uzorke, kataloge i poklone za sve prisutne.

  Pozivamo vas da dođete u što većem broju jer su ovakva druženja prilika i za razmjenu ideja,  iskustava ali i povod za jačanje jedinstva struke sa ciljem zajedničkog djelovanja prema vani za dobrobit svih nas.

  Sponzori  događaja ispred Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini su firme:

  STO Percon d.o.o.–  Arhitektura igra važnu ulogu u životu ljudi – ona se ogleda u jedinstvenosti naselja, grada, regije. To uključuje i netaknuti okoliš. Sto AG obavezuje se na pažljivo postupanje s prirodnim resursima i njeguje suradnju s partnerima. Kompaniji Sto su pored razvoja, proizvodnje i prodaje sustava i usluga, jednako važni ekonomski pokazatelji – novostvorena vrijednost za zanatlije, arhitekte i investitore. STO je austrijski brend, vodeći na tržištu fasadnih sustava, unutarnjih boja, epoksidnih podova i drugog.

  Reynaers aluminium je vodeća evropska kompanija za razvoj, proizvodnju inovativnih i održivih rješenja u domenu aluminijskih fasadnih konstrukcija, prozora, vrata, kliznih vrata i sistema zaštite od sunca.

  Kronospan – najveći svjetski proizvođač proizvoda na bazi drveta sa više od 100 god iskustva u industriji. Osnovni fokus Kronospana su njihovi kupci. Uspjeh brenda je  na poznavanju Vaših potreba u kombinaciji sa savršenim dizajnom, vrijednosti za novac i besprijekornim servisom.

  Xella Group razvija, proizvodi i prodaje građevinske i izolacione materijale. S brendovima Ytong, Silka, Multipor i Hebel, Xella je jedan od najvećih svjetskih proizvođača autoklaviranih betona i silikatnih blokova. Njihovi proizvodi daju važan doprinos izgradnji energetski efikasnih i visokokvalitetnih objekata, a time i zaštiti životne sredine i očuvanju resursa. Sa 97 proizvodnih pogona u 20 zemalja, prodajnim organizacijama u više od 30 zemalja i sa 6.100 zaposlenih, Xella deluje globalno. 

  Aliplast je kompanija koja se bavi proizvodnjom iskljucivo aluminijskih sistema za prozore, vrata, staklene fasade, klizne sisteme, zimske baste i pergole, od ideje do gotovog proizvoda. Aliplast je priznati Evropski brend sa vrhunskom opremom i uslugom koji posluje u mnogim evropskim državama ali i šire. Potpuni fokus kompanije Aliplast je na klijentu kao običnom čovjeku koji sve svoje potrebe može pronaći na jednom mjestu uz naše proizvode, nadzor i konsultacije.

  Denaro je firma osnovana u Bihaću 2007. godine i bavi se specijaliziranom djelatnošću u oblasti krovova, koji se odnose na projektni inžinjering i savjetovanje u građevinarstvu u oblasti krovnih konstrukcija, krovnih prozora, zaštite krova, pokrovnog materijala, te uvozom specijaliziranih visokokvalitetnih komponenti za krovove. Cjelokupan asortiman uvoznih proizvoda je porijeklom iz Evropske unije i zadovoljava i ispunjava standarde u pogledu kontrole kvalitete, propisane EU zakonima i normama. Denaro je lider na tržištu Bosne i Hercegovine, kojem je dugoročni cilj proširenje distributivne mreže na područje cijelog Balkana, inspirirani inovacijama i stalnim rastom, sa cjenovnom prednošću i naglaskom na kvalitetu proizvoda.

  Datum objavljivanja: 30.03.2018. 

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive