Collegium artisticum 2018 – Arhitektura: Odabrano 18 radova
 • 2018-03-19
 • Autor: AABH

  Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova za ovogodišnju izložbu Collegium artisticum 2018- Arhitektura, koju čine: Idis Turato, Tadej Glažar i Christoph Hinterreiter je završila sa radom.

  Ovogodišnji žiri je vrlo strogom selekcijom i konzistentnim stavom od ukupno 57 pristiglih radova izdvojio samo 18 radova koji će biti izloženi na izložbi, a od toga je 17 radova u kategorijama za nagrade i jedan rad van konkurencije – revijalnog karaktera.

  U kategoriji „Realizacija“ je ukupno 7 radova prošlo selekciju, u kategoriji „Enterijer“ je 5 radova dok je u kategoriji „Ideja“  selekciju prošlo samo 5 radova.

  Odabrani su i nagrađeni radovi u kategoriji Realizacija, Enterijer i Ideja te dvije posebne nagrade.

  Nagrađeni autori će biti informisani nekoliko dana prije izložbe, a nagrade obznanjene na svečanom otvaranju izložbe, koje će se održati 5.04.2018. u 19:00 sati u galeriji Collegium artisticum u Skenderiji.

  Razgovori i druženje sa komisijom će se održati 6.04.2018. u novootvorenom prostoru AABH sa početkom u 18:00 sati.

  Pozivamo vas da uveličate ove događaje svojim prisustvom.

  Obzirom da je ovogodišnja selekcija nedvojbeno bila najstroža do sada, učešće na izložbi Collegium artisticum 2018 može se posmatrati kao posebna kategorija nagrade a predstavljeni projekti kao referentni primjeri najuspješnije bosanskohercegovačke arhitekture.

  Zahvaljujemo svim članovima koji su se odazvali pozivu i prijavili svoje radove, te čestitamo svim autorima čiji će radovi biti izloženi, a svima koji nisu prošli ovogodišnju selekciju želimo više sreće slijedeći put.

  Datum objavljivanja: 19.03.2018.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.

   

  Podijeli

  Iz arhive