COLLEGIUM ARTISTICUM 2017: izložba i razgovori
 • 2017-04-03
 • Autor: AABH

  Drage arhitektice i arhitekti Bosne i Hercegovine,

  pozivamo Vas na otvorenje izložbe Collegium artisticum 2017, u srijedu, 5. aprila 2017. godine, u 20:00 sati u galeriji Collegium artisticum u Centru Skenderija.

  Na samom otvaranju izložbe ćemo proglasiti i nagrađene radove na ovogodišnjoj selektivnoj izložbi najboljih arhitektonskih ostvarenja u Bosni i Hercegovini.
  Od 75 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine,  stručni žiri je odabrao 32 rada koji će biti izloženi na ovogodišnjem Collegium artisticumu.
  Od 32 odabrana rada, 12 odabranih radova su iz kategorije “Realizacije”, 16 odabranih radova je iz kategorije “Ideja” a 4 rada su iz kategorije “Enterijer”.
  Zahvaljujemo svim kolegicama i kolegama koji su se odazvali našem pozivu i prijavili svoje radove i time uložili svoj trud da se vrati dignitet struke.

  Obzirom na predan i strog rad ovogodišnje komisije, samo učešće na izložbi je ove godine postalo svojevrsna kategorija nagrade.
  Čestitamo svima koji su prošli u selekciju za izložbu, a svima koji nisu prošli želimo puno uspjeha naredne godine.

  Izložba ostaje otvorena do 25.aprila tekuće godine, a radno vrijeme galerije je pon-pet 10-18.00, sub 10-14.00 sati

  CA 2017: predavanje i razgovori

  6.aprila 2017.,  s početkom u 18:00 sati, u Uniticu će se održati prateći događaj uz ovogodišnju selektivnu izložbu – CA 2017: predavanje i razgovori, u organizaciji Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini.

  Maroje Mrduljaš će održati predavanje pod nazivom “Transformacije Splita – case-study za urbano stanje regije”, a nakon toga će uslijediti razgovor sa ovogodišnjom komisijom sa selekciju i valorizaciju prijavljenih radova: Lada Maglajlić, Simon Hartman, Maroje Mrduljaš a moderator događaja će biti Elša Turkušić.

  Nakon razgovora sa komisijom AABH je organizirala koktel druženje za sve prisutne u holu Unitic-a.

  Sponzori  događaja ispred Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini su firme:

  STO – generalni sponzor i prijatelj AABH. STO je austrijski brend, vodeći na tržištu fasadnih sustava, unutarnjih boja, epoksidnih podova i drugog.
  EPS LAŠTRO –  je najveći proizvođač ekspandiranog polistirena u BiH i predvodnik tehnološkog razvoja i inovacija u fasadnom sustavu.
  WALTER d.o.o. –  zapošljava više od 60 inženjera, posvećenih razvoju građevinskih BIM projekata, te kreiranju BIM softverskih rješenja prema zahtjevima klijenata, a sve to sa jedinstvenom misijom: pomoći investitorima da stvaraju prepoznatljiva, efektivna i pametna ulaganja koristeći BIM tehnologije.
  CON FORMO – Tvrtka CON-FORMO d.o.o. osnovana je krajem 1997. Osnovna djelatnost je opremanje svih vrsta javnih i poslovnih prostora.
  XELLA  – YTONG je sinonim za porobeton, brend sa širokom paletom proizvoda koji čine jedinstven sustav gradnje.
  PROFIT –  osnovan 2000. god. i pokriva više od 40% tržišta Bosne i Hercegovine u sektoru protuprovalnih vrata.

  Naši sponzori su pripremili i svoje promotivne materijale za sve prisutne na ovom događaju.

  Nadamo se da se vidimo u što većem broju!


  Datum objavljivanja: 03.04.2017.

  Podijeli

  Iz arhive