CA23 – RAZGOVOR SA ŽIRIJEM
 • 2023-03-31
 • 6. aprila 2022. godine,  s početkom u 17:00 sati, u AABH hubu u ulici Alipašina br.2, održat će se prateći događaj uz ovogodišnju selektivnu izložbu Collegium Artisticum 2023 – 3bina razgovor sa komisijom + druženje, u organizaciji Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini.

  Na ovogodišnjoj izložbi koja se otvara 05.aprila u 17:00, imat ćete priliku pogledati radove i prisustvovati svečanoj dodjeli priznanja i nagrada, a nakon otvaranja u galeriji Collegium Artisticum, dan poslije u AABH HUBU ćemo i popričati o izloženim radovima, te o osvrtu stručnog žirija u sastavu Jurij Sadar (Sadar+Vuga), Kenan Vatrenjak i Dražen Juračić.

  3bina je prilika da se svi upoznamo sa kriterijima po kojima je ovogodišnja komisija valorizirala radove, te da im postavimo eventualna pitanja i otvorimo diskusiju. Nakon razgovora sa komisijom uslijedit će druženje s kolegama i članovima žirija, kao i našim sponzorima.

  Pozivamo vas da dođete u što većem broju jer su ovakva druženja prilika i za razmjenu ideja,  iskustava ali i povod za jačanje jedinstva struke sa ciljem zajedničkog djelovanja prema vani za dobrobit svih nas.

   

  Ovogodišnja izložba kao i internacionalni žiri omogućen je zahvaljujući sponzorima i prijateljima Asocijacije:

  Firma Feal – Feal je značajano ime na globalnom tržištu u proizvodnji i preradi aluminija. Proizvode koje nude tržištu su razne vrste aluminijskih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu i industriji. Feal svojim klijentima pruža kvalitetan proizvod prilagođen specifičnim potrebama klijenata u arhitekturi i industriji, od ideje do finalizacije proizvoda.

  Firma AluKönigStahl – AluKönigStahl je ponuđač visoko kvalitetnih aluminijskih, čeličnih i PVC sistema kao i komponenti za realizaciju savremene, energetski efikasne arhitekture te na taj način podupire gradnju održivih koncepata zgrada. Prodaja renomiranih marki zaslužna je za visoko kvalitetni asortiman, koji se stalno optimira i prilagođava arhitektonskim trendovima i građevinskim propisima.

  Firma Elgrad – Elgrad d.o.o. prisutan je na tržištu BiH od 2007. godine otvorenjem centra u Sarajevu, a od februara 2012. godine prisutni su i u Banja Luci. Elgrad je prva firma koja je na hrvatsko tržište uvela prodaju i konfekcioniranje pločastih materijala na osnovi iverice, te niz inovacija u tom segmentu trgovine. U svom asortimanu nude proizvode renomirane austrijske tvrtke Egger, čiji su vodeći regionalni distributer.

  Firma Wienerberger – Wienerberger vodeći svjetski dobavljač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja. Jedini je multinacionalni proizvođač glinenih blokova za zidove, fasadne opeke i glinenog crijepa, plastičnih i keramičkih cijevnih sistema, kao i betonskih i glinenih opločnika. Tondach glineni crijep, Porotherm glinena opeka, Semmelrock betonski opločnici, Pipelife rješenja za cjevovode – sve su to Wienerberger brendovi prisutni i na tržištu Bosne i Hercegovine.

   

  Podijeli

  Iz arhive