CA 2018_Nagrađeni radovi
 • 2018-04-05
 • Autor: AABH

  Večeras, 05.04.2018. u 19h održana je izložba Collegium artisticum 2018, u galeriji Collegium artisticum u Centru Skenderija. Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova za ovogodišnju izložbu Collegium artisticum 2018- Arhitektura, koju čine: Idis Turato, Tadej Glažar i Christoph Hinterreiter je od 57 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine,  odabrala 18 radova koji će biti izloženi na ovogodišnjem Collegium artisticumu te šest radova koje su nagrađene u određenim kategorijama. 

  Nagrađeni su slijedeći projekti: 

  GRAND PRIX –  Upravna zgrada tvornice cementa Kakanj_Studio Non Stop
  REALIZACIJA – Hotel Mgallery_ahA+knAp doo
  ENTERIJER – Sedatxe_Lidija Manuševa i Mario Ferušić
  IDEJA – Omladinski Centar Most Mira- Projekt V
  SPECIJALNA NAGRADA: Javni prostor  – Banjalučki mol /small SCALE – IC Prostor
  SPECIJALNA NAGRADA: Novi arhitekti  – Ena Kukic & Dinko Jelecevic (Projekti Centar; Kuca; Spomen Park)

  Više informacija o nagrađenim radovima ćemo objaviti uskoro, a svi radovi koji su prošli selekciju će biti objavljivani na sedmičnom nivou. 

  Sutra, 6.aprila 2018., s početkom u 18:00 sati, u novootvorenim prostorima Asocijacije arhitekata u BiH – AABH HUB u ulici Alipašina br.2, održat će se prateći događaj uz ovogodišnju selektivnu izložbu – Razgovor sa komisijom + druženje, u organizaciji Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini. Nakon razgovora sa komisijom uslijedit će koktel druženje na kojem su naši sponzori za vas pripremili brojnu tehničku dokumentaciju, uzorke, kataloge i poklone za sve prisutne.

  Pozivamo vas da dođete u što većem broju jer su ovakva druženja prilika i za razmjenu ideja,  iskustava ali i povod za jačanje jedinstva struke sa ciljem zajedničkog djelovanja prema vani za dobrobit svih nas.

  Datum objavljivanja: 05.04.2018. 

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive