BIM Forum
 • 2018-03-16

 • “BIM Alijansa”
  je udruženje kompanija i pojedinaca koji žele da posluže kao poslovni / pragmatični glas za čitavu građevinsku industriju, obrazovnu zajednicu i upravljanje objektima uz korištenje savremenih tehnologija, metodologija i praksi u oblasti građevinarstva.

  Naš cilj je da našim stručnim, obrazovnim, građevinskim, proizvodnim i drugim članovima lanca snabdijevanja pružimo jedinstveni pogled i smjernice posvećene BIM-u. Našim članovima pružamo zagovaranje, mogućnosti učenja i najbolje prakse za BIM u okvirima Bosne i Hercegovine uz održavanje bliskih veza sa našim međunarodnim partnerima. Naši članovi su aktivno angažovani i izazvani da vokalizuju svoje potrebe dok se krećemo ka razvoju industrijskog sporazuma o BIM-u.

  Upravni odbor BIM Alijanse je tu da služi potrebama svoje biračke jedinice. Odbor sakuplja najbolje iskustvo u oblasti arhitekture, inžinjeringa, građevinarstva, gradnje i upravljanja objektima, građevinskog prava, obrazovanja, poslovanja i BIM tehnologije. Otvoreno tragamo za prilikom saradnje sa drugim organizacijama, profesionalcima i zainteresovanim stranama u industriji koji implementiraju BIM tehnologije.

  Naš cilj je promovisanje napredovanja BIM-a u BiH i na Balkanu kroz učešće na konferencijama, informativnim sesijama, simpozijima i događajima na okruglom stolu. Mi se obavezujemo za naše članove da ćemo biti aktivno uključeni u bilo koju aktivnost i inicirati aktivnosti koje promovišu i stvaraju BIM industrijski standard.

  Pozdravljamo nove članove (kompanije ili pojedince), koji će nam pomoći da sakupljamo vještine i znanje iz različitih BIM podržanih preduzeća. Naša snaga je u brojevima. Svi zahtjevi za članstvo su ocijenjeni i odobreni od strane Upravnog odbora u cilju očuvanja izvrsnosti i etike.

  “BIM Forum” je otvoreni za javnost model prezentiranja iskustava iz domena primjene BIM tehnologija sa ciljem da stručnoj i široj javnosti ponudi priliku da se upoznaju sa iskustvima u procesu implementacije BIM tehnologija i otvori dijalog i mogućnost dalje interakcije.

  Predavači će iz ugla ličnog profesionalnog iskustva podijeliti “crtice” iz svoje prakse koju već duži niz godina njeguju u domenu implementacije BIM tehnologija u projektima koje realizuju.

  Studio NONSTOP je arhitektonski biro u Bosni i Hercegovini koji stalno nastoji da postigne inspirativna i zahtjevna dizajnerska rješenja koja stvaraju istinsku razliku i daju vrijednost našim klijentima, krajnjim korisnicima i našem društvu. Studio NONSTOP osnovali su 1999. godine Igor Grozdanić i Sanja Galić sa sjedištem u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini. Studio NONSTOP je aktivan u oblasti urbanog i arhitektonskog programiranja, urbanističkog i urbanističkog dizajna, arhitektonskog i enterijerskog nadzora i nadzora nad gradnjom. Studio NONSTOP je razvio inovativna urbana i arhitektonska rješenja kroz blisku saradnju sa našim lokalnim i međunarodnim klijentima. Uspjeh Studija NONSTOP zasnovan je na ekstenzivnom transdisciplinarnom pristupu analizi i razvoju novih dinamičnih i operativnih rješenja za povećanje složenosti našeg globalnog društva koje karakterišu specifični regulatorni konteksti, zahtjevni rasporedi i budžeti, specifični i složeni programski zahtjevi za projektovanje i imperativ za energetski efikasne i održive zgrade. Studio NONSTOP radi u bliskoj saradnji sa našim klijentima kako bi postigao optimalno rješenje i ispunio njihove ciljeve i interesovanja. NONSTOP tim je veoma snažan i aktivan u cilju pronalaska ravnoteže između oblika i funkcije, ljepote i svrhe, vizije i performansi, umjetnosti i tehnologije, te stvaranja idealnog prostora u kojem ljudi u današnjem modernom društvu zasnovanom na znanju mogu ostvariti interakciju sa svakim drugim i uživati u visokom kvalitetu životnog i radnog okruženja.

  Datum objavljivanja: 16.03.2018.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive