Beyond.aco | architecture across continents
 • 2021-02-24
 • Premijera 02.03.2021

  beyond.aco | architecture across continents

  Udaljene zemlje, kulture i razmjena ideja na lokalnom i globalnom nivou izvor su inspiracije za arhitekte i važan dio nastave u arhitekturi. Od izbijanja pandemije, putovanje i fizički dijalog su ograničeni.

  Premijerom 2. marta 2021. AIT-Dialog i ACO započinju virtuelnu turneju kroz sedam kontinenata i pozivaju arhitekte, urbaniste, inženjere i pejzažne arhitekte da postanu dio „beyond.aco – arhitekture na svim kontinentima“.

  Međunarodno poznati govornici pozabavit će se izazovima koji proizlaze iz klimatskih promjena, demografskog razvoja i društvene odgovornosti, koji zahtijevaju preispitivanje i promjenu načina korištenja resursa i, shodno tome, promjenu u izgradnji.
  Predstavljeni su građevinski projekti različitih razmjera –
  od malih dragulja do javnih objekata, projekata urbanog i pejzažnog planiranja ili struktura u urbanim i ruralnim područjima. Karakterizira ih osjetljiv i odgovoran pristup i odgovaraju na ekstremne uslove i lokalne prilike. Od samog procesa dizajniranja pa sve do izgradnje, oni se fokusiraju na ideje, postupke i tehnike gradnje, kao i na materijale koji premašuju standarde i norme i izvan su uobičajenih.

  Jedni od govornika su Peter Rich, kojeg volimo zbog Mapungubwe Interpretation Centera, i Kunlé Adeyemi, autor kontroverznih plutajućih škola čiji se uticaj na afričku arhitekturu ne može poreći.

  Pročitajte više na www.beyond.aco
  Prijavite se http://aco.me/BeyondRegistration

  Podijeli

  Iz arhive