Balkanski arhitektonski bijenale 2019: Kritičko dekodiranje
 • 2019-09-03
 • BAB tim (Balkanski Arhitektonski Bijenale) vas poziva na učešće u BAB 2019 pod nazivom ”Dekodiranje Balkana”.

  Podržan od strane Fondacije Saša Marčeta, ovogodišnji Balkanski Arhitektonski Bijenali biće održan u velelepnom zdanju Bioskopa Balkan u Beogradu, u periodu od 14. do 21. novembra 2019. godine. Tema ovogodišnjeg Bijenala je “Dekodiranje Balkana”. Kao uvertira i najava događaja održana je manifestacija „BAB – Dosadašnja iskustva“.

  TEMA: Kritički regionalizam je stvaralački pristup koji teži da se odupre i suprotstavi nedostatak smisla i značenja rutinske arhitektonske i dizajnerske prakse, s jedne strane, te bezličnog generičkog internacionalizma, s druge. Cilj nam je da dekodiramo obrasce arhitektonskih i dizajnerskih pristupa koji se javljaju i razvijaju na balkanskom geografskom području.

  NAGRADE: Stručni žiri dodeliće nagrade u pet kategorija: (1) urbani dizajn, (2) arhitektura, (3) dizajn nameštaja, (4) dizajn enterijera, (4) konkursi i nerealizovani projekti.

  REGISTRACIJA: Ukoliko smatrate da u svom radu zauzimate kritičku autorsku poziciju, prijavu svog rada za izlaganje možete izvršiti putem linka http://www.bab.rs/register/. Rok za ranu registraciju i dostavu radova je 15. oktobar, a kotizacija iznosi 50 Eura. Rok za kasnu registraciju i dostavu radova je 1. novembar, a kotizacija iznosi 75 Eura.

  DOSTAVA PLAKATA: Poster-templejt možete preuzeti sa linka http://www.bab.rs/submissions-4/. Poster pripremljen za štampu i materijal za katalog dostaviti putem Wetransfer-a na adresu architecture@bab.rs, odnosno design@bab.rs za radove u kategoriji “dizajn enterijera i nameštaja”.

  Na linku možete pogledati katalog iz 2017. godine.

  Sa interesovanjem očekujemo da se uključite u ovu svojevrsnu platformu gde zainteresovane strane mogu podeliti svoje uvide o tome kako danas nastaju arhitektura i dizajn.

  Podijeli

  Iz arhive