Arhitektura, skulptura, memorija.
 • 2020-11-27
 • “Arhitektura. Skulptura. Memorija.” je digitalna konferencija/seminar koji nam donose ArchitectuulDESSA galerija, umjesto tradicionalne 38. PDA konferencije (Piranski Dani Arhitekture).
  Sredinom marta 2019. Galerija DESSA, časopis ab-Architect’s Bulletin i Architectuul započeli su pripreme za izložbu i publikaciju pod nazivom Arhitektura. Skulptura. Sjećanje.; Umjetnost spomenika Jugoslavije 1945–1991. Na osnovu visoke arhitektonske i umjetničke vrijednosti građevina i izuzetnih kontemplativnih kvaliteta prostornog dizajna, kustosi su odabrali 33 spomenika i memorijalnih kompleksa iz svih republika i autonomnih pokrajina bivše Jugoslavije. Izložba je pripremljena u saradnji sa autorima, fotografima, institucijama iz regiona bivše Jugoslavije. Izložba je počela da putuje kroz različite gradove na teritoriji bivše Jugoslavije, a zbog ograničenja uzrokovanih COVID-19 projekat se nastavlja odvijati online.

  Umjetnost spomenika Jugoslavije 1945–1991
  DATUM:  29. novembra 2020 (nedjelja), sa početkom u 10:00h
  KUSTOSI: Boštjan Bugarič, Kristina Dešman, Maja Ivanič, Špela Kuhar, Eva Mavsar, Špela Nardoni Kovač, Damjana Zaviršek Hudnik
  MEDIJSKI PARTENR: Architectuul

  Više informacija možete pogledati na blogu, a događaj možete pratiti ovdje.

   

  Podijeli

  Iz arhive