ARCHITECTURE FOR PEACE – Ljetna škola 2022
 • 2022-02-25
 • Usljed političke nestabilnosti u Europi, ovo je poziv studentima arhitekture da se udruže u solidarnosti i preko granica kako bi pokazali svijetu da održiva arhitektura može biti okvir za pomirenje! Ova ljetna škola bit će usmjerena na dvosedmični boravak na licu mjesta (18.-29. jula) u ratom razorenoj regiji Prijedora, koju će voditi dobrotvorna organizacija za izgradnju mira Most Mira i Projekt V Arhitektura u suradnji s Global Free Unit (GFU) i Umeå School of Architecture (UMA). Ljetna škola će se odvijati zajedno s međunarodno nagrađivanim centrom za razvoj i izgradnju, Most Mira i nadograđivati ​​se na deset arhitektonskih radionica centra Most Mira, kao i prošlih i sadašnjih UMA i GFU tečajeva u Rusiji, Lesbosu, Kolumbiji i Izmiru.

  EU i međunarodni studenti blisko će surađivati ​​sa studentima iz BiH kako bi dizajnirali i prototipirali inovativne građevinske komponente, materijale i namještaj za Centar za mir. Također ćemo raditi na široj strategiji pomirenja malim arhitektonskim intervencijama kroz nepovezani ruralni krajolik.

  Postoji 10 mjesta za studente koji se prijavljuju preko Sveučilišta Umeå, koja moraju biti popunjena. Podučavanje za ovaj kolegij za građane EU u potpunosti financira EU, dok građani izvan EU plaćaju školarinu. Ovi kandidati se moraju prijaviti izravno putem Sveučilišta Umea kao što je opisano na ovom linku za prijavu.
  Bili bismo zahvalni ako biste mogli podijeliti otvoreni poziv sa studentima, građanima EU i BiH za koje je ovo posebno dobra prilika, te svim drugim prijateljima i kolegama s europskih sveučilišta za koje mislite da bi mogli biti zainteresirani.

  Osim toga, postoji ograničen broj subvencioniranih mjesta za nezavisne građane izvan EU-a koje sponzoriraju naši suradnici, a koji se prijavljuju izravno putem e-mail adrese: info@projectv-arch.com. To uključuje: dva samostalna subvencionirana mjesta za državljane izvan EU – bit će djelomično subvencionirani i plaćati nižu školarinu, te pet samostalnih subvencioniranih prostora za građane BiH – neće plaćati školarinu.

  Rok i zahtjevi za prijave su isti za sve prijavitelje, 15. mart 2020. godine.

  Za sve ostale pojedinosti o ljetnoj školi, podobnosti i načinu prijave, posjetite ovaj link.

  Podijeli

  Iz arhive