ANKETA: Babin Do
 • 2017-05-27
 • Autor: AABH

  Drage kolege,

  U toku je priprema izrade projektne dokumentacije za raspisivanje urbanističko-arhitektonskog konkursa za obuhvat Babin Do, Bjelašnica. Inicijativu konkursa su pokrenuli Opština Trnovo i Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, a Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini su pozvani da učestvuju kao partneri u organizaciji konkursa.

  Svjesni osjetljivosti teme uređenja i izgradnje obuhvata, koji je od prirodne i kulturne važnosti za širi obuhvat regije, odlučili smo sprovesti anketno istraživanje koje treba da prikupi mišljenje struke i korisnika, kako bismo otvorili i upotpunili proces definisanja kapaciteta i namjene budućih sadržaja. Bjelašnica je, u svojim kapacitetima, dostupna kroz sva godišnja doba sa ponudom koja ne tretira njene pune kapacitete ili to radi neadekvatno. Potrebna su nam vaša iskustva u korištenju prostora i prepoznavanju poželjnih i nepoželjnih doživljaja u lokalitetima Bjelašnice.

  Vaš doprinos će obogatiti smjer razvoja projektnog programa za sam konkurs, ali će se i u velikoj mjeri dugoročno odraziti na kvalitet eksploatacije prirodnih i kulturnih resursa Bosne i Hercegovine.

  U prilogu ćete pronaći Google Earth mapu sa naznačenim obuhvatom Babin Do. Molimo Vas da u slobodnoj formi – tekstualno, grafički, videom, fotografijama ili na neki drugi način, izrazite Vašu viziju za budućnost razvoja obuhvata.

  Uz navedeno, molimo da nam date odgovor na sljedeća pitanja:

  1. Kako biste koristili Bjelašnicu, posebno dio Babin Do, u ljetnim mjesecima?
  2. Koje sadržaje priželjkujete na Bjelašnici kako biste potpunije provodili zimski period na ovom prostoru?
  3. Koje specifičnosti podrazumijeva neki od sadržaja koje preferirate?

  Pdf sa naznačenim obuhvatom konkursa (zona naznačena bojem 1 i potencijalno 2). Ukoliko smatrate potrebnim, svoje odgovore možete potkrijepiti i crtežima.

  Pdf podlogu možete preuzeti ovdje.

  Vaš odgovor kao i sva dodatna pitanja možete poslati na e-mail adresu info@aabh.ba zajedno sa kontakt brojem telefona u slučaju da Vas poželimo kontaktirati zbog više informacija povodom datih smjernica i vizija. Bili bismo Vam zahvalni ukoliko bi Vaše odgovore poslali u periodu od narednih deset dana.

  Unaprijed Vam se zahvaljujemo na saradnji.

  Srdačan pozdrav,

  Vedad Islambegović

  Predsjednik Upravnog odbora Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini


  Datum objavljivanja: 27.05.2017.

  Podijeli

  Iz arhive