ALUKÖNIGSTAHL – Projektni konkurs za studente
 • 2018-02-22
 • Kompanija ALUKÖNIGSTAHL zajedno sa partnerom Schüco želi podržati studente arhitektonskih i građevinskih fakulteta u Bosni i Hercegovini te biti pouzdan saradnik na budućim projektima. S tim u vezi, organizujemo konkurs za sve studente navedenih fakulteta u kojem će kreator najboljeg rješenja osvojiti studijsko putovanje u Moskvu u periodu od 11-14.04.2018. godine.

  Komisiju za izbor najboljeg rada čine arhitektice i arhitekti kompanije ALUKÖNIGSTAHL. Objava pobjednika najboljeg projekta će biti 26.03.2018. godine na našoj Facebook stranici www.facebook.com/alukoenigstahlbih i na web stranici www.alukoenigstahl.ba

  Tema konkursa – URBAN SCHÜCO LIVING

  Projektni zadatak:

  Konkursna rješenja treba da prikažu studentske poglede na temu individualnog stanovanja u urbanim sredinama današnjice. Urbana vila koja će svojim oblikovanjem, estetikom, funkcijom i materijalizacijom odgovoriti na sve potrebe današnjeg
  urbanog načina života i urbane sredine u kojoj je smještena.

  Poseban naglasak je potrebno staviti na primjenu postojećih Schüco sistema pri projektovanju objekta, kako u vizuelnom i funkcionalnom pogledu, tako i u pogledu niskoenergetske odrednice samog objekta, i svih drugih tehničkih karakteristika Schüco sistema koji u konačnici predstavljaju komforni benefit krajnjeg korisnika objekta (zvučna izolativnost, automatizacija funkcija, protuprovalnost, zaštita od sunca…)

  U samom konkursnom rješenju potrebno je implementirati najmanje 5 postojećih Schüco sistema (Schüco aluminijumskih ili PVC sistema prozora, vrata, kliznih stijena, fasadnih sistema, zaštite od sunca…).

  Format radova nije ograničen i ostavlja se na izbor samog autora konkursnog rješenja. Radovi se predaju u digitalnom obliku (Microsoft PowerPoint ili PDF ili JPEG) na e-mail adresu: office@alukoenigstahl.ba najkasnije do 20.03.2018. godine.

  Konkursna rješenja treba da sadrže minimalno ove priloge:

  – Textualno objašnjenje rada
  – 3D samog objekta – minimalno 4 slike
  – Osnovu objekta sa jasno određenom funkcijom
  – Izglede /fasade objekta
  – Najmanje jedan presjek
  – Detalji Schüco sistema integrisani u arhitektonske priloge
  – Jasno navedeni odabrani Schüco sistemi sa tehničkim karakteristikama sistema

  Za pristup detaljima i presjecima Schüco sistema, neophodna je registracija na linku.

  Dostavom radova na našu adresu automatski dozvoljavate pravo promocije istih.

  Želimo Vam puno uspjeha. Radujemo se Vašim rješenjima!

  Datum objavljivanja: 22.02.2018.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive