AABH Veče U Sarajevu, Mostaru I Banja Luci Simultano, 16 Marta!
 • 2023-03-08
 • Asocjacija arhitekata u Bosni i Hercegovini Vas sa zadovoljstvom poziva na prvu sesiju novog, Otvorenog HUBa AABiH, pod nazivom “Arhi-prakse u pokretu: Zenica>Mostar>Banja Luka>Sarajevo”: tripartitno predavanje koje će arhitekti iz Zenice, Banja Luke i Mostara održati u (redom) Mostaru, Banja Luci i Sarajevu, simultano,16. marta, u 19.00 sati. Ovom prilikom kolege Vedina Babahmetović, Edin Duraković i Željko Kusić govoriće o svom autorskom i istraživačkom pristupu arhitekturi, gradu, teritoriji, oslanjajući se na primjere svojih projekata.

  Pridružite nam se na jednom od slijedećih paralelnih predavanja:

  Vedina Babahmetović (ZE)
  – 16. mart, 19:30 sati
  – Code Hub, Mostar
  – Kardinala Stepinca bb

  Edin Duraković (MO)
  – 16. mart, 18:30 sati
  – Gradsko pozorište Jazavac, Banja Luka
  – Carice Milice 9

  Željko Kusić (BL)
  – 16. mart, 18:30 sati
  – AABH HUB, Sarajevo
  – Alipašina 2

  Ciklus “Otvoreni HUB” je zamišljen kao integralni element obnovljenog kulturnog programa Asocijacije arhitekata – vrijeme i mjesto za prezentaciju i diskusiju individualnih postignuća u projektovanju i istraživanju, disciplinarnih istorijskih vrijednosti, kao i značajnih i kontraverznih pitanja o našoj izgrađenoj okolini. Ovakvo otvaranje novog kulturnog programa AABiH simbolizuje uspostavljanje novog arhitektonskog informacijskog “kola” i riješenost Asocijacije da u toku narednih godina napravi pomake u integraciji arhitektonske kulture naše zemlje.

  Sa zadovoljstvom Vas očekujemo u Mostaru/Banja Luci/Sarajevu.

   

  Podrška Asocijaciji arhitekata u BiH pri organizaciji ovog događaja su:

  Firma Feal – Feal je značajano ime na globalnom tržištu u proizvodnji i preradi aluminija. Proizvode koje nude tržištu su razne vrste aluminijskih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu i industriji. Feal svojim klijentima pruža kvalitetan proizvod prilagođen specifičnim potrebama klijenata u arhitekturi i industriji, od ideje do finalizacije proizvoda.

  Firma AluKönigStahl – AluKönigStahl je ponuđač visoko kvalitetnih aluminijskih, čeličnih i PVC sistema kao i komponenti za realizaciju savremene, energetski efikasne arhitekture te na taj način podupire gradnju održivih koncepata zgrada. Prodaja renomiranih marki zaslužna je za visoko kvalitetni asortiman, koji se stalno optimira i prilagođava arhitektonskim trendovima i građevinskim propisima.

  Firma Elgrad – Elgrad d.o.o. prisutan je na tržištu BiH od 2007. godine otvorenjem centra u Sarajevu, a od februara 2012. godine prisutni su i u Banja Luci. Elgrad je prva firma koja je na hrvatsko tržište uvela prodaju i konfekcioniranje pločastih materijala na osnovi iverice, te niz inovacija u tom segmentu trgovine. U svom asortimanu nude proizvode renomirane austrijske tvrtke Egger, čiji su vodeći regionalni distributer.

  Firma Wienerberger – Wienerberger vodeći svjetski dobavljač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja. Jedini je multinacionalni proizvođač glinenih blokova za zidove, fasadne opeke i glinenog crijepa, plastičnih i keramičkih cijevnih sistema, kao i betonskih i glinenih opločnika. Broji više od 16.000 zaposlenika i posjeduje skoro 200 proizvodnih pogona u 30 zemalja diljem svijeta, najvećim dijelom u Europi, ali i Sjevernoj Americi i Indiji.

  Podijeli

  Iz arhive